❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Odriznul jsem si pripojeni - nejde se pripojit
Odriznul jsem si pripojeni - nejde se pripojit
Ahoj, mam problem s pripojenim na mikrotik u ktereho jsme si odriznul pripojeni. Jedna se o routerboard 750G. Nastavoval jsme pres winbox interface a unahlene jsem kliknul na zakazat interface (chtel jsme zrusit brisge ktery jsme sam vytvoril). Chtel jsme se zeptat zda je nejaka moznost jak to resetovat - nebo proste uvest do puvodniho (tovarniho ) nastaveni? Podotykam ze seriova port to nema.
0 x
polo píše:Ahoj, mam problem s pripojenim na mikrotik u ktereho jsme si odriznul pripojeni. Jedna se o routerboard 750G. Nastavoval jsme pres winbox interface a unahlene jsem kliknul na zakazat interface (chtel jsme zrusit brisge ktery jsme sam vytvoril). Chtel jsme se zeptat zda je nejaka moznost jak to resetovat - nebo proste uvest do puvodniho (tovarniho ) nastaveni? Podotykam ze seriova port to nema.
Píchni se do jinýho portu jestli se nepřipojíš z něj. Když to nepůjde tak reset tlačítko to má ne?
0 x
Zkousel jsme vsechny porty... Reset zabral az na ponekolikate - zkousel jsem ruzne variace napr pri resetu vypnou a zapnout napajeni. Ted uz mi jede... Divne je ze pres MAC adresuu jde pripojit jen kdyz neni zapojeny pres switch. To by prece nemelo vydit ne?
0 x
seriova konzole by nesla pouzit ? Pokud ne, ani nelze z portu ani mactelnetem pak asi jedine reset do defaultu.
0 x
Maxik píše:seriova konzole by nesla pouzit ? Pokud ne, ani nelze z portu ani mactelnetem pak asi jedine reset do defaultu.
četl jsi prvni příspěvek? Píše že sériový port to nemá
0 x
to jsem si nevsiml, tim se moznosti zuzuji, na mactelnet a pak reset
0 x
-
- antispam: Ano
Sice trochu pozdě, ale přihodím doplnění odpovědí.
Restart - musíš zhruba 30 vteřin držet zmáčknutej reset, pak odpojit napájení, pořád držíš reset, čekáš půl minuty a napájení zase zapojíš. Celou dobu nezapomeň držet reset.
Dá se ještě připojit přes NeighborViewer. Doporučovali to na zahraničním webu, ale nezkoušel jsem.
Restart - musíš zhruba 30 vteřin držet zmáčknutej reset, pak odpojit napájení, pořád držíš reset, čekáš půl minuty a napájení zase zapojíš. Celou dobu nezapomeň držet reset.
Dá se ještě připojit přes NeighborViewer. Doporučovali to na zahraničním webu, ale nezkoušel jsem.
0 x
-
nemělo by stačit vypnout napájení, zmáčknout reset (pořád držet) a nabootovat se zmáčklým resetem? každopádně takhle mi to u 133ky fungovalo....tam teda byl i jumper, takže to bylo jednodušší
0 x