❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Noise Floor

Návody a problémy s konfigurací.
jany
Kontaktovat uživatele:

Noise Floor

Příspěvekod jany » 15 years ago

V akych hodnotach by sa mal pohybovat Noise Floor (mam na RB433 cm9 ana tom vsesmer a tam sa mi to pohybuje od -92 az cca do -99dBm) predpokladam, ze to cislo zavisi od okoliteho rusenia signalu a cim vyssie, tym je signal horsi
A este jedna vec kolko mam nastavit antenna gain ?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

nastavení antena gain je ti k ničemu když ji nepřepnul frequenci mode. Takový lidí tu je co si vyplnily antenna gain a myslí si jak jsou v pohodě...

noise floor je jak píšeš. Hodnoty nejsou nějak stanovený ale podílí se na funkčnosti spoje a jeho kvality. Hodnota proti tomu je signal to noise kterej je podstatnější a defakto říká, kolik z přijatýho signálu je čitelný když to zjedodušeně řeknu. Dá se říct, že při signálu -60dB a noise floor -80dB, bude čitelnej signál (signal to noise) -20dB.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

jany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jany » 15 years ago

Ved preto sa pytam, lebo neviem frequency mode mam regulatory domain, skusal som nastavit antenna gain vselijake cisla aj minusove, ale nic sa nemenilo (teraz mam nastavene 5)
A kde najdem aky je signal to noise ?
Klienti maju signal cca od -40dBm do -55dBm
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

já mám na 5G u R52 Noise Floor -99 což je celkem slušné u karty od UB5 na 5G mám -91 a na R52 na 2,4G mám -103

zajímalo by mě kolik je na 5G u R5n tam by mohlo být -105 ale je to pouze spekulace....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 15 years ago

okoun píše:já mám na 5G u R52 Noise Floor -99 což je celkem slušné u karty od UB5 na 5G mám -91 a na R52 na 2,4G mám -103

zajímalo by mě kolik je na 5G u R5n tam by mohlo být -105 ale je to pouze spekulace....

Ja bych netvrdil, ze je to podle karty, ale spis podle ruseni, kolik je v te oblasti sumu.
0 x

okoun

ano to je možné, ale záleží také na kartě, ale dříve jsem místo karty UB5 měl nějakou od tplinku a tam byl signál SNR podstatně lepší a když jsem tam dal tu UB5 tak to rapidně kleslo asi o 10 SNR. Já bych řekl že UB5 má celkem malou citlivost, tedy mám jeden kus té karty a možná mám nějaký zmetek, ale u mě to tak je.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Ajfel

okoun píše:ano to je možné, ale záleží také na kartě, ale dříve jsem místo karty UB5 měl nějakou od tplinku a tam byl signál SNR podstatně lepší a když jsem tam dal tu UB5 tak to rapidně kleslo asi o 10 SNR. Já bych řekl že UB5 má celkem malou citlivost, tedy mám jeden kus té karty a možná mám nějaký zmetek, ale u mě to tak je.

Pravaze diky vyssi citlivosti musi chytat sumu vic nez karta mene citliva, ne ?
0 x

okoun

ano to je pravda, ale když ho tam je minimum tak proč nemít kartu citlivější
0 x

Ajfel

okoun píše:ano to je pravda, ale když ho tam je minimum tak proč nemít kartu citlivější

Ja nereaguji na to, proc to tam mit ci nemit, ale na to, ze noise floor neni podle citlivosti karty jasne dany, ale podle prostredi.
0 x

level

Příspěvekod level » 15 years ago

Mikrotik na N kartach Turbo nepodporuje
0 x

okoun

tak jsem zkoušel jedno místo s kartou r52 a r52n
a s r52 mám floor -105 s r52n -115, takže celkem slušné, jen bych ještě potřeboval aby v. 4 byla stabilní a to plně!
0 x