❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
MAC adresa
MAC adresa
zadravím,potřeboval bych malou radu.Mám routovanou síť,k hlavnímu RB je připojen další RB a k tomuto RB je připojen klient kabelem.Potřebuji na hlavním RB svázat IP a MAC adresu PC klienta ale MAC adresa koncového PC mi neprochází na hlavní RB,poradil by někdo?
0 x
nastav prijimaci RB do modu station pseudobridge a hod v nem LAN a WLAN do bridge. tim se z nej stane transparentni prijimac a MAC zakosova PC bude videt primo na AP.
0 x
díky za odpověď ale právě jsem chtěl celou síť předělat na routovanou,nechtěl bych to mít bridgované
0 x
-
mira_mo píše:díky za odpověď ale právě jsem chtěl celou síť předělat na routovanou,nechtěl bych to mít bridgované
no tak jinak to na hlavnim svazat nepujde. bud je klient pripojen k ap bezdratove, tak vidis na ap mac jeho prijimaciho zarizeni a nebo je klient pripojen k ap primo kabelem z pc, pak vidis mac jeho pc, nebo je pripojen kabelem do sveho routeru, pak vidis mac jeho routeru. pokud to ma byt cele routovane tak to jinak nepujde. na prijimacim zarizeni svazes mac s ip a na hlavnim routeru pak nemomezujes mac ale ip. takhle to pouzivam ja v plne routovane siti.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

ještě jedna věc.Mám připojeného klienta,jako koncové zařízení RB411 a klientovo PC pak kabelem z RB411.bylo by lepší nastavit na wlan toho RB411 klientovo 10.0.1.x a na ether1 nějaký rozsah ze 192.168.x.x a natovat to, nebo to nastavit tak aby na klientovo PC byla jeho IP třeba 10.0.1.x ???
0 x
-
mira_mo píše:ještě jedna věc.Mám připojeného klienta,jako koncové zařízení RB411 a klientovo PC pak kabelem z RB411.bylo by lepší nastavit na wlan toho RB411 klientovo 10.0.1.x a na ether1 nějaký rozsah ze 192.168.x.x a natovat to, nebo to nastavit tak aby na klientovo PC byla jeho IP třeba 10.0.1.x ???
no bud to budes delat jako bridge a pak budes potrebovat dve ip, jedno pro zarizeni a jednu pro pc (muze byt klidne kazda v jinym rozsahu, ale oba rozsahy musis nastavit na ap) a nebo to udelas jak pises pres NAT. my to delame tak ze pokud se dava klientovi novy zarizeni prijimaci, tak na nej jeho ip a zbytek za netem s dhcp serverm v nejakem rozsahu 192.168.x.x/24 at si tam dela co chce no a kdyz je to v bytovce na kabelu a ma jen jedno pc tak se da ip primo do pc, pokud ma vic, tak si musi koupit router a opet nat. je to jednodussi a nemame s tim problemy.
0 x

- hermanek.t
- Kontaktovat uživatele:
-
hermanek.t píše:a co treba WDS
to byx me celkem zajimalo jake vyhody ma wds mod, nikdy jsem to na nic nepouzil.
0 x

michal.siman píše:hermanek.t píše:a co treba WDS
to byx me celkem zajimalo jake vyhody ma wds mod, nikdy jsem to na nic nepouzil.
No nebudes mit bridge na siti

0 x
pepop
ftipálku, co je WDS kromě transparentního bridge?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků