❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

klient připojen mikrotikem v režimu pseudobridge

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

klient připojen mikrotikem v režimu pseudobridge

Příspěvekod okoun » 15 years ago

nevím jak je to možné, že se to děje, ale jinak vše funguje pouze z neznámého důvodu si klientské zařízení (mikrotik) v režimu pseudobridge vezme někdy IP adresu pod jinou mac než by měl. prostě router má v mém dhcpku zarezervovány dvě IP, ale měl by mít pouze jednu.

demo: 85.207.28.50:555
demo
demo

nebo

demo: 85.207.28.50:550
demo
demo
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

taky se to takhle nedela, bud se routuje + nat na klientove rb, nebo jen routuje a ma svuje segment, nebo kdyz uz chces pouzivat neciste reseni kterym je pseudo most tak tam mej nastavene ip staticky na tom rbcku ip pro pristup na nej a klient asi pres dhcp relay, nejlepe to zrus a routuj to.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

aha...
no já potřebuji abych já měl přístup na jejich iface a oni na můj. máme v síti vnitřní dc síť

mimochodem pokud tam nedám mikrotika ale něco jiného tak tam dám klasický bridge a no problemo...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...