❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Routování UBNT

Návody a problémy s konfigurací.
Blood
Kontaktovat uživatele:

Routování UBNT

Příspěvekod Blood » 15 years ago

řešil už někdo tuto věc a úspěšně vyřešil? Momentálně to řeším na mimo technologii (rocket m5 a nanostation m5).
Vytvořil jsem si tu dva krátké spoje na cca 150m, které chodí pěkně, ale nedaří se mi si naroutovat rozsah na mk za tím spojem.
V bridge modu když to naroutuji na mk za tím, tak to nešlape, ač je to bridge a vše je mezi sebou vidět. V router si to zase routy nepředá.
Někde jsem našel stránku, kde to řešili (statické routy = řešení), ale jen zběžně a podle toho co tam někdo psal jsem nebyl schopný to dát dohromady, protože mi to hlásilo nemáte oprávnění. Předem děkuji.
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 15 years ago

blood popozeraj tu po fore, niekde som pisal ako na to... i ked neviem ci sa to bude tykat aj airos v5 od ubnt... ale skus...
0 x

Blood
Kontaktovat uživatele:

zkoušel jsem to tu hledat pod "routing ubnt" apod., ale nic se mi nepodařilo najít :o/ bylo by možné to napsat ještě jednou, pokud to není nějaký sloh ?
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 15 years ago

bridge v NS neni tak uplne bridge. Nastav ten spoj do rezimu WDS a melo by to chodit
0 x
Bývalý ISP...

soooc

Příspěvekod soooc » 15 years ago

Blood píše:řešil už někdo tuto věc a úspěšně vyřešil? Momentálně to řeším na mimo technologii (rocket m5 a nanostation m5).
Vytvořil jsem si tu dva krátké spoje na cca 150m, které chodí pěkně, ale nedaří se mi si naroutovat rozsah na mk za tím spojem.
V bridge modu když to naroutuji na mk za tím, tak to nešlape, ač je to bridge a vše je mezi sebou vidět. V router si to zase routy nepředá.
Někde jsem našel stránku, kde to řešili (statické routy = řešení), ale jen zběžně a podle toho co tam někdo psal jsem nebyl schopný to dát dohromady, protože mi to hlásilo nemáte oprávnění. Předem děkuji.

Pouzij WDS a no problem ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 15 years ago

a este treba povolit prenos multicastu, napr. kvoli OSPF a potom nemusi byt ani WDS.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

Blood
Kontaktovat uživatele:

andreas4all píše:a este treba povolit prenos multicastu, napr. kvoli OSPF a potom nemusi byt ani WDS.

to jsem taky zkoušel, ale nějak mi to nepředalo, je pravda, že nejedu ospf, ale statiku

wds by eventuelně bylo řešení (když píšete, že to funguje), ale aby to nesebralo výkon tomu zařízení, zkoušeli jste to ?
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

Blood píše:
andreas4all píše:a este treba povolit prenos multicastu, napr. kvoli OSPF a potom nemusi byt ani WDS.

to jsem taky zkoušel, ale nějak mi to nepředalo, je pravda, že nejedu ospf, ale statiku

wds by eventuelně bylo řešení (když píšete, že to funguje), ale aby to nesebralo výkon tomu zařízení, zkoušeli jste to ?

prave wds mod je najlepsie dorobeny v ubnt produktoch. takze kde sa da, tak ist do wds. obrovske zmeny k lepsiemu maju dojst vo fw 5.2.x, takze je sa na co tesit...
0 x

Blood
Kontaktovat uživatele:

problém vyřešen, děkuji všem za rady, nyní běží wds a funguje to transparentně a dá se routovat
0 x