❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak nezatěžovat firemní VPN?

Návody a problémy s konfigurací.
sairuscz
antispam: Ano

Jak nezatěžovat firemní VPN?

Příspěvekod sairuscz » 15 years ago

Možná špatně zvolený předmět dotazu, ale už si nevím rady.

Podívejte se prosím na přiložené schéma :-). Mám k němu dvě otázky.
1) Je možné nastavit VPN tak abych tunel používal pouze v případě kominikace v rámci místní sítě? Dejme tomu, že chci být z domácího notebooku neustále připojen na firemní VPN, ale nechci zbytečně vytěžovat firemní připojení k internetu když stahuju z internetu. Momentálně mám PPTP klienta nastaven přímo ve windows na notebooku.

2) Je možné nastavit nějaký permanentní tunel mezi dvěma mikrotiky tak abych mohl z firmy probudit vyplý notebook, který je připojen kabelem k domácímu mikrotuku? A pokud se mi ho podaří zapnout a začal na něm něco stahovat abych opět nestahoval přes VPN ale přímo z internetu?

UF.. snad to někdo pochopíte.
Děkuji moc za věcné rady!
Přílohy
VPN.JPG
(18.89 KiB) Staženo 442 x
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 15 years ago

ad 1) na notebooku si vypni defaultni gateway pro tunel
- v sitovych pripojeni si dej to PPtP pripojeni . A dej vlastnosti - Site - Protokol TCP/IP - Upresnit - Obecne a tam zrusit pouzivat vychozi branu vzdalene site.

ad 2) propojeni pobocek pres PPtP jde, najdi si to na wiki.mokrotik.com bude to tam krok po kroku
0 x