❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
dva zdroje internetu na síti
dva zdroje internetu na síti
mám v síti dva zdroje do internetu. je možné nějak NAT nastavit aby používal jeden zdroj jako primární a ten druhý jako sekundár, když primární bude vytížený? je možné použít jeden zdroj pouze na download a druhý na upload? každý zdroj je v jiné části sítě.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
první otázka je tady na foru už hodněkrát a myslim že na ní přijdeš i sám ale když bude vytížený primár tak pochybuju že vymyslíš nějakej způsob překlopení na druhou, nějak si to neumim představit protože tim pádem se ti odlehčí primární. Upload jednou a download druhou nejde bez podpory tvých ISPků a vlastně ani nechápu k čemu by to bylo dobrý.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
takže nejlepší bude asi rozdělit síť na dvě části a každou část natovat zvlášť.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
to je nejlepší možnost.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
v historii, když jsme ještě jeli přes adsl, jsme měli dvě linky a dělil jsem to podle provozu, web, pop3, smtp, atd. jeli tou lepší linkou, p2p sračky atd. jeli tou slabší
0 x
Peyrak píše:v historii, když jsme ještě jeli přes adsl, jsme měli dvě linky a dělil jsem to podle provozu, web, pop3, smtp, atd. jeli tou lepší linkou, p2p sračky atd. jeli tou slabší
to ale neresi zadany problem
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
možná ano, jedna linka je adsl se slabým uploadem a druhá je symetrická s větším uploadem...
0 x
my to měli na 8/něco málo a 1/něco hodně málo. Fakt se mi to osvědčilo, jelo přes to asi 130 lidí, pak to přestalo stačit a šli jsme ke sloane
0 x
to je trochu hodně 130 lidí já dávám 30 lidí na 20/20Mb 

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
On ale psal JELO, není definováno, kdy to bylo a v roce 2004 jsme pro 50 lidí s úspěchem síť konektili megem a jak si lidi rochňali
tenkrát byla tady v pohraničí na jihu 64ka běžně za 1.000,- Kč
Jinak abych taky dodal něco k tématu, tak by mě zajímalo, jak těžce ponesou servery různých služeb, když jim při náhlém přepnutí na záložní konekt se změní vlastně IP a trace ? Kolega má výše uvedenou konfiguraci a když dojde k přepnutí, tak to většinou všechno rozháže a dlouho trvá, než se zase obnoví dns a spojení atd....

Jinak abych taky dodal něco k tématu, tak by mě zajímalo, jak těžce ponesou servery různých služeb, když jim při náhlém přepnutí na záložní konekt se změní vlastně IP a trace ? Kolega má výše uvedenou konfiguraci a když dojde k přepnutí, tak to většinou všechno rozháže a dlouho trvá, než se zase obnoví dns a spojení atd....
0 x
tak to má asi nějak divně routované, jestli nemá celou síť v bridge?
0 x
tehdy byla konektivita fakt velikej problém, byl to začátek roku 2005, jednání se sloane se neskutečně táhlo, tak jsme to řešili takhle. Zajímavost je, že adsl bylo od GTS a měl jsem papír na to, že to můžu rozprodávat, když na to přišli, vyhodili ženskou co to podepsala a snažili se nás všemožně zbavit
to byly časy. Shaping jsem řešil htb na floppyfw linuxu, měl jsem to docela propracovaný, teď to skoro neřeším, konektivity všude dost za hubičku, ...

0 x