❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rada s VPN PPTP

Návody a problémy s konfigurací.
TomS90
antispam: Ano

Rada s VPN PPTP

Příspěvekod TomS90 » 15 years ago

Dobrý den, potřeboval bych poradit s nastavení mikrotiku a to ohledně PPTP připojení, četl jsem si manuál na stránkách mikrotiku ale to mi nepomohlo, nakonec jsem procházel tohle fórum asi 2 dny a bez úspěchu :-( tak bych potřeboval poradit jak nato. Od mého ISP jsem dostal veřejnou adresu kterou bych rád nějakým způsobem vytáčel v mikrotiku přes PPTP a jde mi o to že potřebuji aby adresa byla vytočena v mikrotiku a pote po kabelu automaticky byla přiřazena veřejná bez vytáčení ve win potřebuji to k vůli NAS serveru a také funkci wake on lan mohl by mě to někdo prosím polopaticky vysvětlit jak by to mělo být a kde co nastavit na nějakém příkladu a nebo rovnou na zaběhlém mikrotiku čí demo účet... děkuji
0 x

ok2slc

Příspěvekod ok2slc » 15 years ago

Moc dobře nerozumím proč je pro NAS server je potřebné PPTP. Můžete to trochu upřesnit ?
0 x

TomS90

ok2slc píše:Moc dobře nerozumím proč je pro NAS server je potřebné PPTP. Můžete to trochu upřesnit ?

Nas server potřebuji připojit k internetu aby byl na veřejném rozsahu, Nas podporuje vytáčení PPPoE ale můj ISP dává VPN na protokolu PPTP a buhužel mi to nejde nastavit, takže zbývá řešení to vytočit na mikrotiku a potom jít normální adresou na NAS, rád bych poslal demo ale nemůžu nejede mi na tom veřejná adresa.

Věděl byste jak nato?
0 x

ok2slc

Pošlete LOG z MK kde bude vidět ten pokus o PPTP.
0 x

jeanne

Příspěvekod jeanne » 15 years ago

PPP>Interface>pridat PPTP client, v nastaveni- Dial Out> Connect-to:IP od vaseho ISP, user, password, profile- pohrat si podle toho jake sifrovani ISP pouziva, jo a nezapomen na firewall>filter rules>add>chain:input, protocol: 47(gre), action:accept
0 x

TomS90

ok2slc píše:Pošlete LOG z MK kde bude vidět ten pokus o PPTP.

To PPTP jsem nějak rozchodil ale jde mi pouze v síťi mojeho ISP nikoliv do netu zdá se mi jak kdyby to nechtělo projít přes DNS. Třeba na seznam.cz se vůbec nedostanu ani na jinou adresu.. přikládám screen z mikrotiku tak se mě nato prosím mrkněte byl bych moc rád kdybych to mohl nějak rozchodit ale nevím jestly není nakonec chyba u mojeho ISP protože on právě ty mikrotiky blokuje vytáčení nebo co mi to žvanil.. když adresu dám třeba do TP-LINKu tak tam jede dobře a do netu se dostanu

Taky bych potřeboval vysvětlit proč se mi stále to VPN odpojuje a připojuje???

Initializing
dialing
autenthicated
connected
disconnected
Initializing
dialing
autenthicated
connected
disconnected

Odpověď jsem nato nenašel...

Obrázek jsme musel uložit na web mimo toto forum protože má velikost 1 mb.

http://www.uloziste.net/thumb/6397/Problem.jpg
Naposledy upravil(a) TomS90 dne 17 Feb 2010 14:08, celkem upraveno 1 x.
0 x

TomS90

jeanne píše:PPP>Interface>pridat PPTP client, v nastaveni- Dial Out> Connect-to:IP od vaseho ISP, user, password, profile- pohrat si podle toho jake sifrovani ISP pouziva, jo a nezapomen na firewall>filter rules>add>chain:input, protocol: 47(gre), action:accept

Tohle nastavené mám ale aby to fungovalo musí to být nastavené ještě v IP/ROUTES jinak to nepujde.
Kdyby to bylo tak jednoduché tak sem nepíši. :wink:
0 x

ok2slc

Nějak se nemůžu zorientovat v těch ip. Na jakou ip se připojute s pptp ? A jakou ip obdržíte ?
0 x

TomS90

ok2slc píše:Nějak se nemůžu zorientovat v těch ip. Na jakou ip se připojute s pptp ? A jakou ip obdržíte ?

Abych obdržel veřejnou IP tak se připojuji na 85.132.142.65 (connect to:)
A obdržím IP veřejnou 85.132.142.66
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Takže.Nejprve nastavíte PPTP klienta aby se připojil k serveru a dostal jste default gateway,ip a dns.Pokud tohe dodržíte,tak by měl být už MK veřejně přístupný z internetu,protože by přímo na něm měla být veřejná adresa.Je třeba ještě nastavit Masqerade na out iface PPPTP-out a na Lan mýt přidělenou správně nějakou ip,tím by měl začít fungovat internet na lan.Teď už jen promapovat Dsnatem Ten NAS server aby byl přístupný z venku na veřejné ip a je vyhráno.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Doufám teda že ta IP co jde přes to PPTP je primarní Gatwey a s tou budeme pracovat,podle screenshotu jich tam je veřejných víc.Co se týče toho žeby PC mělo přímo IP na sobě,tak leda tehdy,když bys vytáčel VPN přímo na něm,jinak musíš použít dsnat a mapovat porty na adresu ve vnitřní síti.Magic packet by měl umět poslat RB od verze 4 z konzole tuším,mrkni do manualu.
0 x