❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

utoky?

Návody a problémy s konfigurací.
mato1

utoky?

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

zdravim
pocas poslednych dni sa mi zacali na sieti objavovat zaujimave veci... viac napovie obrazok

obr1.jpg
(131.42 KiB) Staženo 440 x

zaujimave je, ze to nedokazem ani bloknut... proste zakazem (dropnem) tuto lokalnu ip (10.10.103.221) a zakaz nefunguje... ip si veselo posiela dalej data. taktiez to nejde obmedzit rychlostne. proste neviem si s tym rady, nedokazem tomuto utoku zabranit.
ako vidiet, pouzivam open dns, zatial som s tym nemal problem. ale toto vyzera ako utok prave na dns cez moje zariadenia.
mali ste uz nieco podobne? ako sa proti tomu branite?
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 15 years ago

a nemuze to bejt ten novej uTorrent? kterej uz jede po UDP? ale zase je blbost, proc by jel na OpenDnS... :| Tu IPku si zkousel dropnout kde? ve forwardu?
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

mato1

sub_zero píše:a nemuze to bejt ten novej uTorrent? kterej uz jede po UDP? ale zase je blbost, proc by jel na OpenDnS... :| Tu IPku si zkousel dropnout kde? ve forwardu?

toto je jedna mala cast siete, kde je spravena jedna vacsia lan siet, cca 200 pc po switchoch. vsetci maju ako branu prave tento stroj, z ktoreho som robil screen a tam som ich aj dropoval... mavam bezne utoky od virusov, kde zakazem ip a ta si ani nepipne, ale toto proste ide dalej, jak keby sa dropovacie pravidlo netykalo. a toto je uz druhy pripad za posledny tyzden. preto sa pytam, lebo si uz neviem rady. ako data nejdu dalej (do wan) do dalsej casti siete, ale proste aj tak sa dotykaju lan casti, kde stroj ma problem spracovavat tolko paketov. stroj by to este aj zvladol, ale swichte ani nie, kedze su tam po vacsine krabickove switche.
0 x

mato1

sub_zero píše:dropnout kde? ve forwardu?

teraz som nanovo cital tvoj prispevok... toto mi uslo. takze hej, skusal som to blokovat vo forwarde. preco?
0 x