zdravim
spojenia ktore mi vytvara napriklad torrent a podobne veci maju strasne velky timeout. ako to riesite? napriklad rano som stahoval cez torrenty, stiahol som si par veci a vypol pc. poobede som dosiel spat, zapol pc a len tak nahodou som sa kukol do connections vo firewalli a stale som mal este pootvarane spojenia, zbyvajuci cas bol stale okolo 10 hodin...
ako toto vyriesit?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
timeout spojeni
mato1 píše:zdravim
spojenia ktore mi vytvara napriklad torrent a podobne veci maju strasne velky timeout. ako to riesite? napriklad rano som stahoval cez torrenty, stiahol som si par veci a vypol pc. poobede som dosiel spat, zapol pc a len tak nahodou som sa kukol do connections vo firewalli a stale som mal este pootvarane spojenia, zbyvajuci cas bol stale okolo 10 hodin...
ako toto vyriesit?
Nastav si v connection trackingu (je to hned v prehledu spojeni) kratsi cas u TCP Estabilished Timeout
0 x
raven-il píše:mato1 píše:zdravim
ako toto vyriesit?
Nastav si v connection trackingu (je to hned v prehledu spojeni) kratsi cas u TCP Estabilished Timeout
super, dakujem... kolko je odporucana hodnota? dal som tam 3 hodiny, dufam ze to nebude malo

Nechcel by som obmedzit ludi ktory tahaju cez http, pripadne ftp... ale vsetky ostatne spojenia by som rad osekal na najnizsiu hodnotu. Ako nastavit ostatne polozky? Necham ich tak?
0 x
mato1 píše:zdravim
ako toto vyriesit?
zjistil teda někdo zda snížení TCP Estabilished Timeout má nějaký vliv na chod nerad bych s tím hejbal

0 x
Maxik píše:mam TCP 10min bez problemu aspon se tam nedrzi tolik konexi zbytecne.
abysme si rozumeli jak píšeš TCP máš na mysli TCP Estabilished Timeout
0 x
mno jasne, ale tech tcp je tam nekolik, kdyz uz chce to kompletni nazvoslovi .
A kdyz to budes zpetne hledat, tak urcite nebudes hledat tcp10
A kdyz to budes zpetne hledat, tak urcite nebudes hledat tcp10
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
a to je takovy problem si to vyzkouset
nastavit treba 10minut pustit si nejaky TCP provoz a po 10 minutach porovnat Queue traffic s interface traffic
nastavit treba 10minut pustit si nejaky TCP provoz a po 10 minutach porovnat Queue traffic s interface traffic
0 x
-
Davnesie som skusal nastavit timeout na extremne nizku hodnotu a v jednej firme to pravidelne zhadzovalo tunel, ktory mali na nejaky vzdialeny server . Proste vyprsal cas spojenia a museli sa prihlasit znova .
0 x