❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

timeout spojeni

Návody a problémy s konfigurací.
mato1

timeout spojeni

Příspěvekod mato1 » 19 years ago

zdravim
spojenia ktore mi vytvara napriklad torrent a podobne veci maju strasne velky timeout. ako to riesite? napriklad rano som stahoval cez torrenty, stiahol som si par veci a vypol pc. poobede som dosiel spat, zapol pc a len tak nahodou som sa kukol do connections vo firewalli a stale som mal este pootvarane spojenia, zbyvajuci cas bol stale okolo 10 hodin...
ako toto vyriesit?
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 19 years ago

mato1 píše:zdravim
spojenia ktore mi vytvara napriklad torrent a podobne veci maju strasne velky timeout. ako to riesite? napriklad rano som stahoval cez torrenty, stiahol som si par veci a vypol pc. poobede som dosiel spat, zapol pc a len tak nahodou som sa kukol do connections vo firewalli a stale som mal este pootvarane spojenia, zbyvajuci cas bol stale okolo 10 hodin...
ako toto vyriesit?

Nastav si v connection trackingu (je to hned v prehledu spojeni) kratsi cas u TCP Estabilished Timeout
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 19 years ago

raven-il píše:
ako toto vyriesit?

Nastav si v connection trackingu (je to hned v prehledu spojeni) kratsi cas u TCP Estabilished Timeout

super, dakujem... kolko je odporucana hodnota? dal som tam 3 hodiny, dufam ze to nebude malo :-)
Nechcel by som obmedzit ludi ktory tahaju cez http, pripadne ftp... ale vsetky ostatne spojenia by som rad osekal na najnizsiu hodnotu. Ako nastavit ostatne polozky? Necham ich tak?
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 19 years ago

Predelaval jsem akorat ten timeout a to na 1h, nepostrehl jsem vubec zadnou zmenu v provozu.
0 x

kdavid

Příspěvekod kdavid » 19 years ago

raven-il píše:Predelaval jsem akorat ten timeout a to na 1h, nepostrehl jsem vubec zadnou zmenu v provozu.

Ma to aj nejaky ucinok ze to prestavim? Napriklad pri MK AP s RB 532 ?
0 x

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 15 years ago

ako toto vyriesit?

zjistil teda někdo zda snížení TCP Estabilished Timeout má nějaký vliv na chod nerad bych s tím hejbal :roll:
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

mam TCP 10min bez problemu aspon se tam nedrzi tolik konexi zbytecne.
0 x

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 15 years ago

Maxik píše:mam TCP 10min bez problemu aspon se tam nedrzi tolik konexi zbytecne.

abysme si rozumeli jak píšeš TCP máš na mysli TCP Estabilished Timeout
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

ano, bavime se prece o timeoutu u tcp konexi ne?
0 x

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

mno jasne, ale tech tcp je tam nekolik, kdyz uz chce to kompletni nazvoslovi .
A kdyz to budes zpetne hledat, tak urcite nebudes hledat tcp10
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

level

Příspěvekod level » 15 years ago

a to je takovy problem si to vyzkouset
nastavit treba 10minut pustit si nejaky TCP provoz a po 10 minutach porovnat Queue traffic s interface traffic
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 15 years ago

Davnesie som skusal nastavit timeout na extremne nizku hodnotu a v jednej firme to pravidelne zhadzovalo tunel, ktory mali na nejaky vzdialeny server . Proste vyprsal cas spojenia a museli sa prihlasit znova .
0 x