❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nstram Dual

Návody a problémy s konfigurací.
zdenekr

Nstram Dual

Příspěvekod zdenekr » 15 years ago

Ahoj mám takovej problem mame spoj kde je udelanej Nstream Dual ale potreboval bych pridat do microtiku jeste jednu R52 jako apčko pro lidi pridal jsem karta dal jsem jí do Bridge udelal apcko přidal kartu do bridge v zalozce role mam disabled port otazka jak udelat aby to chodilo ? ale data nechodí vubec nevím proč díky za napady zdenek
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

tak předně koukni co je vedle klávesy M. Ano je to čárka, to se fakt nedá číst.

Disabled port je tam většinou když na kartu neni připojenej klient. Pak taky třeba jestli jí nemáš zakázanou. Trochu nerozumim části "pridal jsem karta dal jsem jí do Bridge udelal apcko přidal kartu do bridge" ?? To jsi jí jako dal 2x do bridge nebo jak?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

zdenekr

hapi píše:tak předně koukni co je vedle klávesy M. Ano je to čárka, to se fakt nedá číst.

Disabled port je tam většinou když na kartu neni připojenej klient. Pak taky třeba jestli jí nemáš zakázanou. Trochu nerozumim části "pridal jsem karta dal jsem jí do Bridge udelal apcko přidal kartu do bridge" ?? To jsi jí jako dal 2x do bridge nebo jak?

Pridal jsem jsem kartu k nstramu do bridge presne ,klient byl připojen na ap ale neprochazely data nedostal ip od dhcp severu , otazka jestli to vubec jde udelat když je Dual Nstream apcko ve stejne rosachu ?
0 x

reset

Příspěvekod reset » 15 years ago

co to tam tvoris za zversvo ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

zdenekr

mám tam RB600 kde je ten Dual ,chtel jse do toho rb přidat jeste 3 kartu jako ap ,at tam nemusím mit další zařízení ,ten dual je koupenej od ISP co máme od nej internet .
Jde to nak nastavit??
0 x

hapi

jde ale je to prasárna. Musíš routovat aby dhcp nevysílalo přes dual. Ale u tebe bude asi jinej problém se mi zdá. Nesvítí ti nějaký nápisi v DHCP serveru červeně? Nastavil jsi správně DHCP? POužij DHCP setup k nastavení, ono to udělá všechno za tebe.
0 x

zdenekr

Routovat to nejde protože jse my 2 karty hlasí stajne víc obrazek
Přílohy
dual.JPG
(119.03 KiB) Staženo 565 x
0 x

hapi

no tak přepiš název iface.
0 x

zdenekr

Hapi moc díky , na to jsem zapoměl že jse to da přepsat už vubec my to nemyslí jeste jednou díky
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

zdenekr: Vím, že Ti tady psal hapi abys používal čárky. Když je ale naflákáš naprosto nahodile, aby byli ve větě aspoň 3, je možná horší než když je neděláš vůbec ;)
0 x