❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
jak protunelovat SAMBU
jak protunelovat SAMBU
nevíte jak se dá protunelovat SAMBA na nat routeru, chtěl jsem to forwardovat natem všechny porty, ale moc to nešlo
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Jestli tomu dobře rozumím, tak chceš sdílet přes sambu např. soubory v jiné stíti. Aby se mi objevovaly počítače v seznamu skupin, toho jsem zatím nedocílil, ale jde to. stačí napsat IP do wins server v DHCP serveru na ten počítač/server kterej je ve druhé síti. Pak už jen napíšeš \\serverjmeno a jsi tam - prostě ručně. Jo a ještě to podle mě nesmí být zamaškarádovaný.
Jestli to někdo umí líp, ať napíše
Jestli to někdo umí líp, ať napíše
0 x
Jára
no, já potřebuji pouze jedno PC za natem přesměrovat na sambu ve vnější síti
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:no, já potřebuji pouze jedno PC za natem přesměrovat na sambu ve vnější síti
No tak uvedeš ve wins adresu tohoto PC. Bohužel v seznamu se ti neobjeví, jen můžeš napsat \\jmenoPC a pak se na něj dostaneš.
0 x
Jára