Zkusil jsem tedy web proxy s tím, že data se budou ukládat na superrychlý (333x - podle údajů výrobce) 4GB CF disk. Sotva se ale začali vracet žáčci ze škol, už se data nestačila z disku přenášet a milé PC téměř zkolabovalo, byť byl procesor vytížený jen na 50%. Vyhodil jsem tedy CF a cachoval jen do 1GB RAM. Ta byla rychlá dost, jenže se za chvíli zaplnila a efekt byl téměř zanedbatelný (cca 5-8% snížení datového přenosu). Navíc se začaly objevovat potíže s některými nestandardně (méně slušněji řečeno zhovadile) napsanými stránkami. Dnes stránky tvoří kdekdo, za použití všelijakých pohrabáčů, které nějaké standardy vůbec nezajímají. Podle toho pak vypadá výsledek

Jak tedy z proxy vytěžit co nejvíc a neznepříjemnit život běžnému uživateli? Zatím zkouším do RAM cachovat jen soubory (avi, css, exe. gif, jpg, js, mp3, rar, zip apod.), vše ostatní jsem (zatím) zakázal. Lze předokládat, že řada lidí podobných věkových a sociálních kategorií poslouchá stejné písničky, pouští stejné filmy, prohlíží stejné stránky, stahují stejné programy. Tím by se dalo ušetřit hodně konektivity (některé prameny uvádí až několik desítek procent).
Objednal jsem 160GB SATA2 disk a uvidím, zda bude sběrnice stíhat. O zkušenostech rád napíšu - každého jistě potěší, když si může přečíst o neštěstí druhých