❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
IP verejná v siti
IP verejná v siti
Ahoj chtěl bych jse zeptat jak přímo lidem dat verejnou ip ?? aby tam nebyla neverejná ted to mam řešené skrz netmap mam 2 bloky ip adres jeden 28/ s druhej Celý C je to naroutovane na ten první rosach ? mate nekdo napad jak to udělat?? aby jsi človíček v pc jsi dal primo verejnou ip ? moc děkujin za rady Zdenek
0 x
rozsekas si to Cecko na segmenty podle potreby a casti naroutujes na jednotlivy AP, kde je nahodis na jednotlivy interfacy, kde ti visej lidi. prijimaci boardy u lidi nastavis do rezimu station pseudobridge a probridgujes wlan a eth interface.
na ap si nastavis nove site IP adres do dhcp serveru a napises lidem leasy. samozrejme potrebujes MACky jejich pocitacu, ale pokud mas zapnuty pool, nalezou ti tam sami a jen je udelas staticky a prepises IP. tim bude tvuj dhcp server na ap prirazovat vzdy stejne verejne adresy primo na kompy useru.
kdyby ti useri delali bordel a menili si adresy rucne, pojebes je svazanim macek s ip ve firewallu.
zpusobu jak to udelat je samozrejme vic, ale tohle mi prijde nejjednodussi. hlavne je to idiotfest vuci reinstalacim OS u lidi, pac po instalaci jsou ether karty defaultne nastaveny na dhcp lease a user si tak nemusi zadavat ip adresy rucne a nepodela to.
na ap si nastavis nove site IP adres do dhcp serveru a napises lidem leasy. samozrejme potrebujes MACky jejich pocitacu, ale pokud mas zapnuty pool, nalezou ti tam sami a jen je udelas staticky a prepises IP. tim bude tvuj dhcp server na ap prirazovat vzdy stejne verejne adresy primo na kompy useru.
kdyby ti useri delali bordel a menili si adresy rucne, pojebes je svazanim macek s ip ve firewallu.
zpusobu jak to udelat je samozrejme vic, ale tohle mi prijde nejjednodussi. hlavne je to idiotfest vuci reinstalacim OS u lidi, pac po instalaci jsou ether karty defaultne nastaveny na dhcp lease a user si tak nemusi zadavat ip adresy rucne a nepodela to.
0 x
baz píše:rozsekas si to Cecko na segmenty podle potreby a casti naroutujes na jednotlivy AP, kde je nahodis na jednotlivy interfacy, kde ti visej lidi. prijimaci boardy u lidi nastavis do rezimu station pseudobridge a probridgujes wlan a eth interface.
Díky to jsem udelal ,ale problem pořad jse to mapuje ta první adresa s prvního rosahu , mužete mi někdo prosím poradit jak to udelat?? dík moc rosekal jsme jsi to C na /27 netmamepem naroutoval na apcko .
0 x
hmm, a co když má člověk doma víc zařízení. Nemyslíte si snad, že má každej jenom 1 IP adresu. Co třeba VoIP telefon, mobilní telefon a už se dostáváme k tomu, že tam bude mít wifi router pro ten mobil případně notebook....
Statický přidělování neni vůbec blbuvzdorný protože když si koupí novej počítač tak co? Myslíte snad že vám bude volat?
Obecně vzato je veřejná na počítači ta nejlepší bezpečnostní díra a s děravostí microsoft firewallu to je jako by žádnej nebyl. Je nějakej důvod proč mít veřejnou na PC?
Statický přidělování neni vůbec blbuvzdorný protože když si koupí novej počítač tak co? Myslíte snad že vám bude volat?
Obecně vzato je veřejná na počítači ta nejlepší bezpečnostní díra a s děravostí microsoft firewallu to je jako by žádnej nebyl. Je nějakej důvod proč mít veřejnou na PC?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Mám to ted řešené netmapem , ale myslel jsem že by bylo lepčí mit přímo u klienta verejnou adresu aby nemusel mit neverejnou , bylo par otazek nekdo doma chtel herný server a chtěl mit přímo ip na pc ale ja dokažu jen ten netmap
0 x
a cemu to vadi ze ma na PC neverejnou, vzdyt se to chova uplne stejne natem se to na verejnou stejne prevede.
0 x
zdenekr píše:Díky to jsem udelal ,ale problem pořad jse to mapuje ta první adresa s prvního rosahu , mužete mi někdo prosím poradit jak to udelat??
vypni maškarádu nebo do maškarády nastav negaci na ten veřejný rozsah co je za routerem
0 x
Taky to dělám netmapem a nevidím důvod to dělat jinak. Přijdeš zbytečně o některý ty veřejný, už tím rozkouskováním. Prostě to nechápu, zkuste mi ty pohnutky někdo vysvětlit.
0 x