Chcel by som sa spitat ako obmedzit IP adresy urcitych IP klientov download medzi nimi a netu.
mam proste mikrotik ako vysielac a nan su pripojeny ludia a chcel by som niektorym obmedzit rychlost napriklad na 1M net ale aj stahovanie vramci siete medzi klientmy ked jeden ma:
IP 192.168.2.40
masku 255.255.255.0
DNS a BRANU 192.168.2.1
neviem co mam nastavit aby som mu obmedzil rychlost a nie celej sieti aby sa dalo obmedzenie iba na jeho konkretnu IP adresu pocitacu ked ma dalsi IP 192.168.2.41 ten bude mat napriklad neobmedzene
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
obmedzenie rychlosti urcitych IP
da sa to nejak nastavit ci nie a ak ano poradil by mi niekto ako?
0 x
v simple queue si skusal ?
Target address zadas IP klienta a Max limit zadas pre download a upload aky chces
Target address zadas IP klienta a Max limit zadas pre download a upload aky chces
0 x
neviem ako moc sa v tom nevyznam mohol by si mi to popisat ako nato co kde napisat?
ked tam nastavim svoju IP a rychlost 128k tak mi ide net stale 3.5M
ked tam nastavim svoju IP a rychlost 128k tak mi ide net stale 3.5M
Naposledy upravil(a) spoody dne 17 Jan 2010 00:03, celkem upraveno 1 x.
0 x
no cez winbox chod do queues a v zalozke simple queue(to sa ti otvori hned po kliknuti na queues)
tam klikni na + a pridaj tam Target address: tu daj IPcku klienta, Max limit: tam nastavit napr. 1M pre download aj upload a je to
tam klikni na + a pridaj tam Target address: tu daj IPcku klienta, Max limit: tam nastavit napr. 1M pre download aj upload a je to
0 x
-
spoody píše:nahodil som tak svoju a nic
a zadavas to na mikrotiku kde jsi ty sam pripojen, resp. kde je nastaveny tvuj rozsah?
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

jasne u suseda je router pripojeny k netu k tomu je pripojeny PC v kancli a mikrotik na ten som pripojeny ja a par ludi ktorym chceme obmedzit rychlost
0 x
A nasiel som jednoduchsi spvosob v Wireless tables ked skopirujem pripojenych klientov do Access list tak im tam mozem urcit rychlost spojenia klientov a aj AP a funguje to v pohode
0 x