Zdravim,
mam nasledujucu schemu: ether1 - rb333 - wlan1, wlan2, wlan3.
Kazdy Wlan je AP, a kazdy zakaznik ma svoj C rozsah. Shaper do Inetu je pripojeny na ether1.
Problem je, ze AP nie su shapovane. Tzn. ak zacnu medzi sebou posielat klienti data, vedia to zahltit.
Moja predstava je taka, ze trafficu do Inetu by sa priradila vacsia dolezitost ako trafficu v ramci siete. Nechcem zakaznikov uplne orezat rychlost, to nie je mojim cielom.
Premyslal som o nejakom znackovani paketov a priradeni priority do Inetu a localu, ale to je len moja teoria.
Dakujem.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Prioritizacia paketov QoS
Omez rychlost pres simple queue
queue1: zdroj.adresy(adresy z ap1)-->kamkoliv(internet) ="rychlost do internetu"
queue2: zdroj.adresy(adresy z ap1)-->cilove adresy(adresy z ap2) = "rychlost pro vnitrni komunikaci"
a mas poreseno.
queue1: zdroj.adresy(adresy z ap1)-->kamkoliv(internet) ="rychlost do internetu"
queue2: zdroj.adresy(adresy z ap1)-->cilove adresy(adresy z ap2) = "rychlost pro vnitrni komunikaci"
a mas poreseno.
0 x
Petr S.
kašly na ně, prostě jim vnitřní komunikaci přihoď k datům do netu. Tohle se dlouho udržet nedá protože přijde den, kdy internet budeš mít rychlejší než tvoje dílčí spojení mezi klienty.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků