❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak zachovant nastavení wlan po výměně karty?

Návody a problémy s konfigurací.
skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zachovant nastavení wlan po výměně karty?

Příspěvekod skrebon » 15 years ago

michal.siman píše:no tak to uz me napadlo nekolikrat, bohuzel jedinej pruser je, ze nikdy nevis jak se bude jaka karta jmenovat, tedy v praxi ji muzes dat do slotu jedna a ona muze ziskat nazev wlan1, coz je proste nepredvidatelne. bohuzel jsem nenasel podle ceho se wlan iface cisluje ... a pokud vim tak v tom zadna logika jednoduse neni a tecka ...

Simple. Ak by si menil i v RB600 osadenej šiestimi kartami jednu, nová karta bude bezprostredne po výmene vypnutá. Pred výmenou karty spustiť scriptík kontrolujúci po štarte vypnutú wlan kartu. Nájde vypnutú a nastaví jej potrebné parametre, hodí do bridge + port apod... a je to. :D
0 x

forkman
antispam: Ano

Příspěvekod forkman » 15 years ago

Tak jsem to zkoušel. Sice se to povedlo, ale chtěl bych upozornit na pár zrad :-)
Prvně jsem si vyexportoval nastavení WLAN rozhraní podle jednoho příspěvku výše.
Ale problém nastal, když jsem chtěl nastavení přenést na jiný RB a tam byla jedna karta navíc a nebyly stejně seřazené ve slotech.
Docela mě to natrápilo, takže si dejte pozor na to, že ten vyexportovaný skriptík nejdřív nastaví síťovce jméno podle čísla z
/interface wireless print

a jelikož jsem měl ty karty v jiných slotech, úplně nelogicky mně je to nastavilo v jiném pořadí.
Pokud ale kartu budete jen měnit, tak ten návod s úpravou vyexportovaného nastavení funguje, ty MAC je ale nutné změnit nikoliv kvůli tomu, aby skript nastavil správnou kartu, ale aby se vám pak nestalo, že vaše nová karta bude mít svoji MAC, jinak by vám ji skriptík přepsal na MAC původní karty.

Snad to ušetří kupu starostí.
0 x