❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

winbox mac pripojenie

Návody a problémy s konfigurací.
cin
Kontaktovat uživatele:

winbox mac pripojenie

Příspěvekod cin » 17 years ago

Dobry de,
n neviete mi poradit preco mi pada pripojenie na mikrotik cez winbox ked sa na MT hlasim na MAC adresu?
Na IP to ide ale na MAC nie.
Je to sem tam problem ked nemam po ruke konzolovy kabel a nahram zalohu napriklad z RB 532 na RB 600 tak tam dedokazem zmenit interface.
0 x

ok2slc

Příspěvekod ok2slc » 17 years ago

Me to dela na notebooku taky. Zacalo me to delat cca pul roku po reinstalaci a nejak sem nepatral po pricine. Obchazim tuto chybu MAC telnetem v NeighborViewer, ten funguje bezvadne. Winboxem si prectu MAC a v NeighborViewer se na to pripojim :).
0 x

cin
Kontaktovat uživatele:

ano ale zaujimave je to ze na PC mi to ide a na NTB nie :( niekde musi byt zrada :(
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

Mozno nekopatibilita sietoviek , jednemu znamemu to na notebooku robi tiez .
0 x

colombo

Příspěvekod colombo » 17 years ago

Zkus ještě v přihlašovacím okně WINBOXu při přihlašování na MAC-adresu vypnout SECURE MODE.
(Při této volbě mi připojení na MAC adresu nepadalo).
0 x

cin
Kontaktovat uživatele:

colombo píše:Zkus ještě v přihlašovacím okně WINBOXu při přihlašování na MAC-adresu vypnout SECURE MODE.
(Při této volbě mi připojení na MAC adresu nepadalo).

skusil som to a nic vypol som aj Keep Password a Load Previous Session a nepomohlo
0 x

crapper

Příspěvekod crapper » 17 years ago

Z osobní zkušenosti mohu říci, že mi to vyhazuje každý notebook od IBM, ale třeba Asus mi jede OK.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 17 years ago

Jen se zeptam, dela ti to na kratkej patchcord u pocitace? Zkousel jsi jinej? Nebo mluvis o pripojeni nekde na dlouhej kabel na strese?

Zkusil jsi mezi notebook a RB vrazit HUB nebo SWITCH?
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

cin
Kontaktovat uživatele:

skusal som to aj cez Switch a na PC mi to ide skusal som ten isty patch co mam k PC aj k notebook a nepomohlo:( Skusal som to aj u kolegu na notebooku a to iste padalo to. Pripajam sa na nove mikrotiky na tie co su uz v terene tak cez IP.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 17 years ago

cin píše:skusal som to aj cez Switch a na PC mi to ide skusal som ten isty patch co mam k PC aj k notebook a nepomohlo:( Skusal som to aj u kolegu na notebooku a to iste padalo to. Pripajam sa na nove mikrotiky na tie co su uz v terene tak cez IP.

No ja sem mel podobny problem s jednim mikrotikem pred zhruba tydnem. Nemohl jsem se na nej dostat pres MAC na ETHER1, pres ETHER2 to slo OK, po pripojeni se mi spustil nejaky script na defaultni konfiguraci, nastavila se defaultni IP. A pak sem se na to dostal najednou i pres ETHER1.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 15 years ago

A setkal jse někdo s tím že mu winbox nenajde žádnéj mikrotik ... dřiv mi to našel a těd ne a ne a ne na to přijít takže na nové rb se nemohu připojovat :x
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

firewall na komplu, nebo nějaký nový "chytrý" antivirus?
0 x

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 15 years ago

Leeonek píše:firewall na komplu, nebo nějaký nový "chytrý" antivirus?

skousel jsem to i s vypnutim firewallem a nic jedine co mam na notu je nod .. a ten by to snad blokovat nemel ne ?
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

TOMIK píše:
Leeonek píše:firewall na komplu, nebo nějaký nový "chytrý" antivirus?

skousel jsem to i s vypnutim firewallem a nic jedine co mam na notu je nod .. a ten by to snad blokovat nemel ne ?

ja se kvuli avastu nemohl dostat napr. na ipwatchdog pripojenej naprimo k notasu, proste tyhle veci musis zkusit nejdriv povypinat, pak se ptat, antivirus, antispam, firewall, proste vsechno co muze sedet na tcp / udp a blokovat provoz.
0 x