Zdravím, mám takový záhadný problém.
Mám RB 433 a v něm 3x kartu s AR5413, na každé visí AP a ke každému jsou připojení klienti.
Označme je jako AP 1, AP 2 a AP 3.
Pokud zatížím přenosem AP 1, tak se úplně odřízne AP 2. Stačí mít spuštěný ping na 2 IP adresy klientů, jeden na AP 1 a druhý na AP 2 a komunikace z AP 2 vyprší.
AP 2 se po zatížení AP 1 úplně zruší.
Hledal jsem příčinu ve vzájemném rušení, ale od AP 1 a AP 2 je odstup několik 5GHz kanálů.
Zkusil jsem přesto změnit kanál na AP2 a po zatížení AP 1 je problém pryč. Dokážete tohle někdo vysvětlit?
Tím ale problém nekončí, jen se přesunul na AP 1, pokud zatížím AP 3, tak AP 1 se začne chovat stejně jako AP 2 v předchozí konfiguraci.
Po změně kanálu na AP 3, je komunikace na AP 1 sice nějaká, ale problémová a pomalá.
Žádné bridge. Stačí přenos okolo 2 Mib/s a je to dole, klienti jsou však stále asociováni k uvedeným problémovým AP.
Mohl byste mi prosím někdo poradit co s tím?
Děkuji
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Výpadek komunikace na jedné kartě
-
- antispam: Ano
-
Jak se zdá, že problém byl vyřešen, byla vadná jedna karta, která zřejmě vysílala přes několik kanálů, nebo byla citlivá na sousední. Po výměně karty žádné anomálie.
0 x
-
hypermanik píše:Jak se zdá, že problém byl vyřešen, byla vadná jedna karta, která zřejmě vysílala přes několik kanálů, nebo byla citlivá na sousední. Po výměně karty žádné anomálie.
Ake tam mas karty ? Ktore minipci sa v 433 nerusia ?
0 x
mam x 433 se 3xcm9 a ze by se karty rusily jsem si nevsiml max TX mam 12-15 db na sektorech a jinak min na smerovych tak nevim.
0 x
-
mashinepistole2 píše:hypermanik píše:Jak se zdá, že problém byl vyřešen, byla vadná jedna karta, která zřejmě vysílala přes několik kanálů, nebo byla citlivá na sousední. Po výměně karty žádné anomálie.
Ake tam mas karty ? Ktore minipci sa v 433 nerusia ?
TP-LINK: TL-WN662AG miniPCI karta, Atheros, 108 Mbps (2,4/5 GHz)
A projevuje se mi to i jinde, například mám RB600A a 8 karet, dvě karty mají tyto frekvence: 5620 a 5660, když třetí kartu přeladím na 5640 a zatížím kartu s 5560 tak 5640 jde do háje, komunikace se odřízne.
0 x
-
Tak asi je to vlastnost těch karet, prostě jakmile mám dva kanály vedle sebe a jeden zatížím třeba bandwidth testem, tak vypadne všechno na tom druhém kanálu.
0 x
-
Už vůbec nechápu, 5580 zatížím bandwidth testem a traffic na kartě s 5660 lehne?! :-/
0 x
-
V příloze je obrázek. Je normální mít u několika karet stejné IRQ jako má něco jiného? Nebude to ten problém? Díky
- Přílohy
-
- irq.JPG
- (37.56 KiB) Staženo 438 x
0 x