Cago,
resim takovej zvlastni problem. Jednou az 2x denne vypadne internet vzdy max na 4minuty. Konfigurace viz obrazek. Nejlepsi na tom je ze vypadne jenom brana poskytovatele ale dle jeho slov je vse OK. ja se tostanu na moji gateway i na ten spoj co je za ni smerem k poskytovateli. Pri tom vypadku RB je datovej tok smerem k poskytovateli i od poskytovale v radu cca par kbit. Nevim kde mam hledat problem. Od znamyho sem dostal info ze by mohl byt problem ten RB411 pac se prej nemaj uplne radi s cisco switchem.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Výpadky internetu
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Kdoví komu tam co padá po cestě. Hoď si na tu 411ku co máš u toho cisca netwatch, pingej na první router co je po cestě a pak na některý další nech si to logovat a hned uvidíš kde je problém. Je to nejjednodušší a nejrychlejší způsob.... Pokud máš výpadky na takto dlouhou dobu, stačí pingy po 1s
0 x
rada 400 ma problem s eternety myslim ze to bylo vyreseno nekde kolem 3.20+ verze
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Leeonek píše:Kdoví komu tam co padá po cestě. Hoď si na tu 411ku co máš u toho cisca netwatch, pingej na první router co je po cestě a pak na některý další nech si to logovat a hned uvidíš kde je problém. Je to nejjednodušší a nejrychlejší způsob.... Pokud máš výpadky na takto dlouhou dobu, stačí pingy po 1s
Na sledovani mam dude a kontroluje jenom ping. Kdyz je vypadek tak se dostanu na tu 411 co je u cisca. Zkusim jeste upgrade verzi, ted tam mam 3.20
0 x
Bývalý ISP...
Nekde se to tu uz psalo. Verze 3.20 je na pendrek. Jdi na 3.13 nebo na 3.30. Budes mit klid.
0 x
pepop
3.30 nevim nevim. O tom se tu psalo. Myslim na platforme mipsbe to rozpojuje wlan
0 x
Tak pak tu 3.13. ale ja je mam na 30 routerech mibsbe na testech uz 3 tydny a wlan neodpadava, spokojenost
honzam píše:3.30 nevim nevim. O tom se tu psalo. Myslim na platforme mipsbe to rozpojuje wlan
0 x
pepop
pepop píše:Tak pak tu 3.13. ale ja je mam na 30 routerech mibsbe na testech uz 3 tydny a wlan neodpadava, spokojenosthonzam píše:3.30 nevim nevim. O tom se tu psalo. Myslim na platforme mipsbe to rozpojuje wlan
V 3.30 je chybná, na bezdrátovém spoji se z ničeho nic zvedly pingy do řádů několika set milisekund... někde se to tu řešilo a pomoc byla downgrade na 3.28.
0 x
taky se tady řešilo že to nikdo neví přesně. Ono záleží na tom co používáš za komponenty, já jsem z opatrnosti raději upgradoval na 3.30 jen jeden bod s asi 15 klientama, a nevšiml jsem si sebemenšího rozdílu. Žádný reasociující se klient, uplink k tomu bodu drží jak má. Je to RB600 se třema wifinama (2 sektory + uplink)
0 x
souhlasim, ja to delam obdobne. Zadny problem se neobjevil po tydnu tak jsem to dal i na dalsi masiny a mam klid, takze mluvim za sebe, u me dobry.

Leeonek píše:taky se tady řešilo že to nikdo neví přesně. Ono záleží na tom co používáš za komponenty, já jsem z opatrnosti raději upgradoval na 3.30 jen jeden bod s asi 15 klientama, a nevšiml jsem si sebemenšího rozdílu. Žádný reasociující se klient, uplink k tomu bodu drží jak má. Je to RB600 se třema wifinama (2 sektory + uplink)
0 x
pepop