❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Pomalé načítání Nova archyvu

Návody a problémy s konfigurací.
Hallo
Kontaktovat uživatele:

Pomalé načítání Nova archyvu

Příspěvekod Hallo » 15 years ago

Zdravím,
od doby,co jsem byl donucen prestoupit od GTS na T-Mobile mám problémy s načítáním stream videí.Dříve byl problém se všema(youtube,stream.cz,nova archyv atd),po telefonátu s operátorem se to omezilo jen na TV Nova.Teď ale to co mě trápí,DSL modem v bridge,MK vytočí ppoe,dostane veřejnou adresu,na routru je udělaná maškaráda a vede z lan portu do pár pc (těm se nesekají žádné služby) a bezdrátem do tří baráků,v tom třetím je RB 333,NAT,lan v bridge a dál to de wlankou.Všem za tím RB se seká nova archyv(ping stabilní 1-3ms,je to 5Ghz CCQ 95/95)takže bezdrátem to nebude,Zkoušel jsem měnit nastavení,vyhodil bridge na lan portech a proroutoval to,žádná změna,pozvipínal jsem všechny dsnaty,queues,měnil lecos a nic.U prvního mk se to nesekne ani když se to pustí na 3 pc zaráz a za tím druhým RB to přes den nejde spustit,ráno se to pustí dá se říci bez lagu a odpoledne si neškrtnu,přitom na kabelu za hlavním routrem bez problémů.Na hlavním MK mám ve firewalu pravidlo na change MSS,bez toho se mi nenačítají nějaké weby,ale to jsou zkoušel taky vipnout a nic.Rychlostma to není,seká se to i když nikdo na lince není a normální http jede na max.Už jsem bezradnej.Díky za každou radu
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Podotýkám že s GTS noverou jsem tyto problémy se stejným konfigem neměl,zkoušel jsem i jiné verze ROS bez úspěchu.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Eoip Tunel z MK1 do RB 333 nabridgovanej do ether 3,IP jsem dostal z DHCP vytvořéneho na MK1,lan a net jel,ale videa se sekaji i tak,takže nejspíše nějaký problém s WLAN,jinak si to nedokážu vysvětlit,podotýkám ping 1-3ms,ale při skenu sem zjistil že mám hned na vedlejším kanále nějaký vysílač,takže to skusím přeladit a uvidím.
0 x