Zdravím Vás,
chtěl bych se zeptat - instaloval jsem teď jednu IP kameru - vše je OK - jen sem žil v domění že default nastavení této kamery je získavání IP z DHCP.. Jenže není.. IP má nastavenou napevno = 192.168.1.10 mno a vypadá to, že nemá nastavenou žádnou výchozí bránu (v manualu nic, pokud sem se k tomu chtel proroutovat tak to taky nefungovalo...)... Tudíž se chci zeptat - napadá někoho jak se vzdáleně na to zařízení dostat? Zkoušel jsem tu IP adresu NATovat na jinou IP ale bez úspěchu... Přitom ping z RB do kterého je ethernetem připojena na ní jde...
Prosím poraďte. Díky...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak na klienta který nemá výchozí bránu?
SSH tunel - prihlas se na nejblizsi router, na ethernetu mej ipecko z rozsahu kamery, v putty hledej polozku SSH tunnel a nastav si presmerovani z ipecka te kamery a portu 80. Pak das do prohlizece localhost a je to 

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
nejak me to nechce fungovat... na ethernetu kde je pripojena kamera sem nastavil - 192.168.1.108/24
pripojil sem se pres SSH na IP 192.168.25.1 (coz je ten stejny RB kde je pripojena ta kamera, jen ip adresa z jineho iface)
v putty sem dal forwardovat source port 80 na 192.168.1.10:80
v prohlizeci dam localhost a nic.... Delam neco spatne?
pripojil sem se pres SSH na IP 192.168.25.1 (coz je ten stejny RB kde je pripojena ta kamera, jen ip adresa z jineho iface)
0 x
Jan Ptáček
Proroutuj si rozsah az k nejblizsimu routeru, na rozhrani vedouci ke kamere nastav ip z rozsahu co ma kamera a natuj si pristup na kameru z tve IP pres ip co mas na tom rozhrani, nastav si tam default gateway a pak uz muzes normalne.
0 x
net.work píše:nejak me to nechce fungovat... na ethernetu kde je pripojena kamera sem nastavil - 192.168.1.108/24
Nedelas, druhe reseni je EOIP tunel, coz by melo fungovat spolehlive. Ale i ten tunel by mel byt v pohode.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Ajfel píše:Proroutuj si rozsah az k nejblizsimu routeru, na rozhrani vedouci ke kamere nastav ip z rozsahu co ma kamera a natuj si pristup na kameru z tve IP pres ip co mas na tom rozhrani, nastav si tam default gateway a pak uz muzes normalne.
To me prave nefungovalo... mam tam naroutovany rozsah 192.168.25.1/24 na Eth1...
takto sem mel nastaveny NAT
add chain=srcnat action=src-nat to-addresses=192.168.25.2 to-ports=0-65535 \
src-address=192.168.1.10 comment="" disabled=yes
add chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.10 to-ports=0-65535 \
dst-address=192.168.25.2 comment="" disabled=yes
0 x
Jan Ptáček
net.work píše:Zdravím Vás,
chtěl bych se zeptat - instaloval jsem teď jednu IP kameru - vše je OK - jen sem žil v domění že default nastavení této kamery je získavání IP z DHCP.. Jenže není.. IP má nastavenou napevno = 192.168.1.10 mno a vypadá to, že nemá nastavenou žádnou výchozí bránu (v manualu nic, pokud sem se k tomu chtel proroutovat tak to taky nefungovalo...)... Tudíž se chci zeptat - napadá někoho jak se vzdáleně na to zařízení dostat? Zkoušel jsem tu IP adresu NATovat na jinou IP ale bez úspěchu... Přitom ping z RB do kterého je ethernetem připojena na ní jde...
Prosím poraďte. Díky...
2 moznosti:
1. VPN primo na mikrotika - asi i jednodussi jak EoIP tunel, protoze VPN ma v sobe kazdej Win.
2. SNAT a DNAT. Kamera nezna tvoji IP tak ji posila na "svoji GW", proto musis dat SNAT na svou IP kde --to bude IP mikrotika z rozsahu kamery. Uz jsem tohle potreboval pro blbyho TP-Linka ...
0 x