❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

syn sent

Návody a problémy s konfigurací.
Macek

syn sent

Příspěvekod Macek » 15 years ago

Přátelé řeším zajímavý problém, kdy mi často nejdou stránky Facebook.com, když zadám stránku objeví se mi ve firewalu connections TCP state - syn sent na 5vteřin, ale hlavně by mně zajímalo proč mi ta stránka nejde otevřít nebo kde mám co zjišťovat proč nejde.
0 x

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbojnik » 15 years ago

Nie je to nahodou problem s MTU ??
nemas pripojenie do internetu DSL alebo nieco podobne co by mohlo mat "uzsie hrdlo" ??

ja mam na dsl nastavene MTU na 1492 a facha to v pohode...

v praci som potreboval koli pptp tunelu nastavit mtu na 1350 a riesil som to takymto pravidlom v mangle

nie som si isty ci ti to pomoze ale "syn" sa tam spomina... malo by ist o dojednanie si komunikacie pred samotnym prenosom..

Kód: Vybrat vše

1 chain=forward action=change-mss new-mss=1350 tcp-flags=syn protocol=tcp
     in-interface=bridge1 tcp-mss=1351-65535
 2   chain=forward action=change-mss new-mss=1350 tcp-flags=syn protocol=tcp
     out-interface=bridge1 tcp-mss=1351-65535

0 x

Macek

Příspěvekod Macek » 15 years ago

Ano, je to jistě možné že to je tento problém, už jsem si více pročítal tohle forum a podobná situace se tu řešila ale u jiných stránek, ovšem je zajímavé že mi stránka někdy jde, někdy nejde a není to vůbec v pravidelných časech-spíše náhodně. Díky za tip, doufám že to tímhle bude. :-)
0 x

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbojnik » 15 years ago

ak teda mas dsl tak to neries tymi pravidlami v mangle ale priamo na tom rozhrani nastav to MTU
0 x