❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

2x connect

Návody a problémy s konfigurací.
napo

2x connect

Příspěvekod napo » 16 years ago

zdravim,

modelova situacia:

bod A=

ETH1=wan od ISP1 XXX.XXX.2.2/24
ETH2= LAN- 4 PC s netom XXX.XXX.4.1/24
WLAN1= vsesmer klientska antena XXX.XXX.1.1/24
WLAN2= sektor klientska antrena XXX.XXX.5.1/24
WLAN3= chrbticovy spoj na bod B-mod client XXX.XXX.9.2/24

bod B=

WLAN1= wan od ISP2 XXX.XXX.XXX.XXX/XXX
WLAN2= chrbticovy spoj na bod A-mod AP XXX.XXX.9.1/24
WLAN3= chrbticovy spoj na bod C-mod AP XXX.XXX.10.1/24
WLAN4= vsesmer klientska antena XXX.XXX.11.1/24
ETH1= LAN- 2 PC s netom

na oboch stranach je RB600, v bode A je connect 10/1, v bode B 3/3

otazka 1: mal by som taku predstavu, ze connect z bodu B pretiahnem pomocou chrbticoveho spoja na bod A a tam ho naroutejem napr. na WLAN 2, len mi nieje celkom jasne ako.. bude stacit, ked IP a maska zostane na povodnej hodnote, teda XXX.XXX.5.XXX/24 a len branu a DNS nastavim na XXX.XXX.9.1??
tak isto by som to chcel spravit napr aj na ETH2.. cize klientske pc budu mat nastavenie XXX.XXX.4.XXX/24, brana a DNS XXX.XXX.9.1..
ak moja teoria nieje spravna, mozte mi poradit ako vyriesit moj problem?

otazka 2: je realne ze ta RB 600 na oboch stranach to utiahnu?

otazka 3: connect do bodu B taham zo 4 km vzdialeneho mesta, ako AP tam chcem, pouzit RB411A a anteny na oboch stranach sitove 22 dBi, konkretne toto http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=919 viditelnost vyborna je realne aby to dobre fungovalo?

vsetky tieto veci nemam este dotiahnute do konca a zatial len rozmyslam nad tym ako by to mohlo fungovat, realne sprustenie vidim na cca koniec 10. mesiaca a dovtedy by som rad nechal naviest na spravne postupy ako mam moj plan zrealizovat.

za vsetky vase navrhy a pripomienky vam vopred velmi pekne dakujem.
0 x

napo

Příspěvekod napo » 16 years ago

to fakt nevie nikto poradit?
0 x