Zdravím,
potřeboval bych poradit s nastavením, když při výpadku internetu (mám script, který odešle email) potřebuji přesměrovat veškerý provoz z vnitřní sítě na webserver ve vnitřní síti, nastavení jsem provedl takto:
0 X ;;; Zapnout p i v padku internetu
protocol=tcp action=nat to-dst-address=192.168.104.1 to-dst-port=80
, akorát vzniká problém, např. při přesměrování se dostává na strukturu která není, potřebuji aby to šlo na stránku v rootu.
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Přesměrování při výpadku internetu
-
-
Už jsem to vyřešil, nainstaloval jsem Abyss Web Server X1 (v 2.3.0.5) a nastavil na něm pouze vlastní chybovou stránku 404 a ta se postará o vše, akorát bych ještě potřeboval poradit, jak zapnout ve scriptu v netwatchi mám script:
:log message="NIX dostupny"
/tool e-mail send from=xx@xxxx.cz to=xx@xxxx.cz subject="NIX.CZ OK" body="Jiz je dostupny server NIX.CZ
na konec potřebuji vypnout nebo zapnout ve firewall / dest-nat - mám tam jediné nastavení .
díky
:log message="NIX dostupny"
/tool e-mail send from=xx@xxxx.cz to=xx@xxxx.cz subject="NIX.CZ OK" body="Jiz je dostupny server NIX.CZ
na konec potřebuji vypnout nebo zapnout ve firewall / dest-nat - mám tam jediné nastavení .
díky
0 x
-