❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak by šlo udělat toto ..

Návody a problémy s konfigurací.
teleport
Kontaktovat uživatele:

Jak by šlo udělat toto ..

Příspěvekod teleport » 19 years ago

zdravím mám problém potřeboval bych udělat toto

mám jeden mk jako hlavni router a potrebuju udelat dalsi ktery bby primal z prvniho signal a vysilal ho dal ale aby pres nej provoz jen prochazel a lidi co by na něj byli napojeny sem omezoval a mangloval pres první.

Díky za nápady
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

To by zas neměl být takové problém... prostě manglujte nebo firewallujte nebo queueujte jen na "centrálním" routeru ... nám to tak donedávna fungovalo. Dnes už máme tuto zátěž rozloženou na více "Mikrotiků" :wink:
0 x

teleport
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod teleport » 19 years ago

StoupaLutin píše:To by zas neměl být takové problém... prostě manglujte nebo firewallujte nebo queueujte jen na "centrálním" routeru ... nám to tak donedávna fungovalo. Dnes už máme tuto zátěž rozloženou na více "Mikrotiků" :wink:

no mě spíš šlo o to jak nastavit ten druhý mk jako bridge nějak se mi to nedaří
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

Bridge ne... spíš bych routoval ... i pak může to co chceš dělat "první" mikrotik
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 19 years ago

Na prvnim nastav AP bridge na druhem nastav station a pak uz jen nastav smerovaci tabulku a je to. Pokud bys chtel pomoct s tou smerovaci tabulkou, napis jake ip mas na prvnim MK (smer druhy), na druhem MK (smer prvni) a rozsah uzivatelu pripojenych na druhe MK.
0 x