❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nastaveni

Návody a problémy s konfigurací.
jet

Nastaveni

Příspěvekod jet » 16 years ago

Jsem v Mikrotiku nováček a chtěl bych se zeptat jestli pujde nastavit, v mikrotiku ( Mikrotik RB411AH )mam kartu mc9 která má dva konektory na anténu jedním bych chtěl příjmat internet od poskytovatele a druhým pouštět dál do notebooku jde to nastavit ?? Děkuji za odpověď
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 16 years ago

Ne. Antenni vystupy co jsou na karte nelze pouzivat samostatne. Bud antena a nebo antena b.
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

jet

Dík za opověď.Ještě jedna věc mám voip telefon a múžu s ním telefonovat ale mě se nikdo nedovolá může být nějaké špatné nastavení v mikrotiku ????
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

jet píše:Dík za opověď.Ještě jedna věc mám voip telefon a múžu s ním telefonovat ale mě se nikdo nedovolá může být nějaké špatné nastavení v mikrotiku ????

ano :)
0 x

jet

Dik za odpověď a co se tam nastavuje ?? případně byl by někdo ochoten mě to nastavit ?
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 16 years ago

Ze by NAT tveho poskytovatele....nastav si jiny port mimo 5060
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

změna portu pomůže ale jenom dočasně. Pak to bude stejný. Na czfreenetu byla o tom diskuze. Způsobujou to "špatně" nastavený naty. Slovem špatně je tu ale spíše míněný sip protokol a jeho registrace na sip ústředně. Došly k závěru, že obecně přijatý nastavení connection tracking a jeho timeouty nejsou vhodný pro sip a musí se upravit jak různý čekací doby jak na natu tak i samotnýho přístroje. Podle toho co jsem podle tý diskuze pochytil tak problém je například když aktualizujete nastavení natovacích pravidel. V tu chvíly musí většinou sip navázat nový spojení. Ale tam je prý většinou problém s ustřednou jelikož si uchovává první spojení a tim se snaží přez nat vrátit zpátky což už nejde. Prostě a jednoduše, tenhle protokol je uplně na ho... či spíše jeho implementace. Jo a taky je zajímavý že nepříkald voipexu to nevadí a někomu jinýmu zase jo, no prostě debilní protokol.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

jet

Tak, problem byl někde jinde, teď to už funguje :D
0 x

danangel

Příspěvekod danangel » 16 years ago

Muzu vedet, kde si nasel zakopaneho psa? Mam podobny problem. RB433, na jednom rozhranni 3cx ustrednu, na druhem voip zarizeni gigaset c470ip. Pokud gigaset vezmu a pripojim ke stejnemu rozhranni jako je ustredna pouze na switch, vse funguje. Pokud na druhe rozhranni na jiny rozsah, jednosmerna komunikace.

Dik za jakykoli napad.
0 x