❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nastaveni
Nastaveni
Jsem v Mikrotiku nováček a chtěl bych se zeptat jestli pujde nastavit, v mikrotiku ( Mikrotik RB411AH )mam kartu mc9 která má dva konektory na anténu jedním bych chtěl příjmat internet od poskytovatele a druhým pouštět dál do notebooku jde to nastavit ?? Děkuji za odpověď
0 x
Ne. Antenni vystupy co jsou na karte nelze pouzivat samostatne. Bud antena a nebo antena b.
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******
Dík za opověď.Ještě jedna věc mám voip telefon a múžu s ním telefonovat ale mě se nikdo nedovolá může být nějaké špatné nastavení v mikrotiku ????
0 x
jet píše:Dík za opověď.Ještě jedna věc mám voip telefon a múžu s ním telefonovat ale mě se nikdo nedovolá může být nějaké špatné nastavení v mikrotiku ????
ano

0 x
Dik za odpověď a co se tam nastavuje ?? případně byl by někdo ochoten mě to nastavit ?
0 x
Ze by NAT tveho poskytovatele....nastav si jiny port mimo 5060
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******
změna portu pomůže ale jenom dočasně. Pak to bude stejný. Na czfreenetu byla o tom diskuze. Způsobujou to "špatně" nastavený naty. Slovem špatně je tu ale spíše míněný sip protokol a jeho registrace na sip ústředně. Došly k závěru, že obecně přijatý nastavení connection tracking a jeho timeouty nejsou vhodný pro sip a musí se upravit jak různý čekací doby jak na natu tak i samotnýho přístroje. Podle toho co jsem podle tý diskuze pochytil tak problém je například když aktualizujete nastavení natovacích pravidel. V tu chvíly musí většinou sip navázat nový spojení. Ale tam je prý většinou problém s ustřednou jelikož si uchovává první spojení a tim se snaží přez nat vrátit zpátky což už nejde. Prostě a jednoduše, tenhle protokol je uplně na ho... či spíše jeho implementace. Jo a taky je zajímavý že nepříkald voipexu to nevadí a někomu jinýmu zase jo, no prostě debilní protokol.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Muzu vedet, kde si nasel zakopaneho psa? Mam podobny problem. RB433, na jednom rozhranni 3cx ustrednu, na druhem voip zarizeni gigaset c470ip. Pokud gigaset vezmu a pripojim ke stejnemu rozhranni jako je ustredna pouze na switch, vse funguje. Pokud na druhe rozhranni na jiny rozsah, jednosmerna komunikace.
Dik za jakykoli napad.
Dik za jakykoli napad.
0 x