❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ako zapnem mac filter
neni to spise interface arp=enabled
nevim ale co ma autor na mysli, jelikoz se blbe vyjadril
nevim ale co ma autor na mysli, jelikoz se blbe vyjadril
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
vypnout default autenticate, pote se na AP pripoji jen klient ktery je zadan v acess listu.
0 x
Chcel by som sa aj ja opytat (zatial mam len LAN klientov). Mam zapnuty DHCP, takze ktokolvek sa pripoji do switchu u klienta, tak sa dostane na NET. Ako zabezpecit, aby sa na NET dostali, len tie MAC, ktore chcem, pripadne aby ostatne MAC videli nejaku stranku kde bude hlaska, ze sa nemozu pripojit, respektive, aby videli stranku, cez ktoru sa da prihlasit (samozrejme ak zada spravne heslo a meno)
sorry, ale som fakt zaciatocnik
sorry, ale som fakt zaciatocnik
0 x
budto aby DHCP prideloval IP podle MAC a a neznamym da ip ktera bude v adress listu pro ty kteri nejsou registrovani a ty pak pomoci pravidla ve firewallu muzes presmerovavat na tebou urceny server . nebo druha moznost v ARP nastavit staticke MAC (tim v podstate svazes MAC a IP ,ale pak ty pocitace musi dostavat porad tu samou ip a to uz to muzes rovou nastavit jako v prvnim prikladu)
0 x
Skusal som nastvit hotspot, ale nejak sa mi to nepodarilo, potom som sa nemohol dostat na router a nikto v sieti sa tam nedostal, vsetci boli presmerovany na nejaky hotspot web, ale stranka sa nedala zobrazit.
Poradi niekto s nastavenim hotspotu ?
Poradi niekto s nastavenim hotspotu ?
0 x
pokud to chces spustit na wifi iface ktery pouzivas pro obyc pripoeni lidi tak na nem vytvor virtualAP a na nej nastav ten hotspot
0 x
Zatial este nemam antenu, takze wifi nepouzivam, chcel by som ten hotspot vyskusat na LAN
0 x
tak v tom pripade se to chovalo naprosto korektne , hotspot muzes vytvorit na jakemkoliv interfacu i na eoip , pptp , vlanu , atd. proste skoro vsude tak si to preber , pokud to vytvoris primo na ethernetu tak se to ukaze vsem lidem kteri si budou brat adresu na ethernetu , tak jak ma .
0 x