❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nastavení RB433AH

Návody a problémy s konfigurací.
fojtik.j
Kontaktovat uživatele:

Nastavení RB433AH

Příspěvekod fojtik.j » 16 years ago

Zdravím, sice je tu hodně návodů a na googlu se dá najít hodně věcí, ale pokud by se našel někdo z okolí brna ať se ozve. Jedná se mě o nastavení mikrotiku. Mít vedle sebe človíčka kterej by mě to názorně vysvětlil je daleko lepší něž bádat a googlovat celý dny. Dojel bych za ním.

Předem děkuji za nabídky :D
0 x

fojtik.j
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fojtik.j » 16 years ago

BIGG píše:
fojtik.j píše:Zdravím, sice je tu hodně návodů a na googlu se dá najít hodně věcí, ale pokud by se našel někdo z okolí brna ať se ozve. Jedná se mě o nastavení mikrotiku. Mít vedle sebe človíčka kterej by mě to názorně vysvětlil je daleko lepší něž bádat a googlovat celý dny. Dojel bych za ním.

Krásně jsi si to vymyslel, jak geniálně jednoduché a pohodlné.
Jen nevím, jakpak k tomu přijdou Ti, co nad tím MK strávili desítky, možná i stovky hodin, než se k něčemu dopátrali, popřípadě k něčemu zdárnému došli.
Věř MK je multi zařízení, umí toho hodně a proto jsme všichni tady a dělíme se s ostatními o své poznatky a zkušenosti.
Ty prostě chceš přijít jen k hotovému, že? Pokud ano, tak stačí číst nebo si zajít na pár placených školení.

Takhle jsem to opravdu namyslel, vážím si všech co nad MK strávily mraky času, ale to bude i u mě. Na školení jsem přihlášený 10.3.09 do prahy ale jak jsem od někoho slyšel tak je prý zbytečné. Tak uvidím
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

na tomhle foru je všechno vyřešený, stačí pohledat a máš to, nemusíš trávit mnoho času čtením manuálu a podobně. Jo a jestli to nezvládneš ani po pročtění manálu kde je i spousta příkladů, tak už jsi defakto skončil.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

pro zacatecniky je asi skoleni prinosne, pro lidi co uz v tom nejaky cas delaji tak ti uz se asi mnoho noveho nedozvedi, pro ty je lepsi zajit na pivo a pokecat tam :)
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

A co konretne vlastne potrebujes? Nastavit RB nikomu nic nerika. Zkus to trochu popsat co s tim chces delat.

Ja kdyz jsem si privezl domu prvniho mikrotika (pred rokem a pul) tak sem na nej koukal jak osel. No vlastne ne jak osel, ale jak nekdo kdo opravuje kazdej den lidem pocitace s woknama. Mikrotik je proste sitarina, nejde ani tak o ten linux, jako o to ze musis vedet neco o siti jako takove. Pak uz ti totiz spousta veci (v zadnem pripade ne vsechno) prijde takova normalni, bezna, proste intuitivni. Nakonec, vzdyt winbox je proste klikatko jako kazda jina win aplikace. Nechci tim rict ze spojeni 45 routeru a pripojeni 150ti lid me postavilo do pozice znalce MK, to teda urcite ne. Ale uz na to alespon necumim jako osel. A je tomu tak prave pro to, ze mi nikdo na zacatku na podobne otazky jako je ta tvoje neodpovedel. Nerikam ze nikdo nepomohl, ale chce to polozit konkretni dotaz. K tomu mozek, google, RTFM a je alespon zakladni znalost :-)
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 16 years ago

Zakladni skoleni urcite neni od veci, clovek se zorientuje a pak uz je to snadne. Hlavni je, ze pak vis odkud zacit a kde hledat dalsi informace. Osobni kontakt s par "guru" taky dobry, zvlast kdyz maji chut odpovidat na vsetecny otazky :)
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

HoT

Příspěvekod HoT » 16 years ago

No nevim jestli je prave skoleni na MK to prave orechove pro laika. Na skolenich jsou vetsinou lide co tomu opravdu rozumi a maji spise konkretni dotazy k urcite problematice a kdyz bych sebe pasoval do rola m.simana, ktery tu opravdu pred rokem a neco lovil zakladni informace, ktery sedi mezi z meho pohledu profiky, kteri se ptaji na konkretni veci a najednou sem mel zvednout ruku a optat se jak mam vlastne nastavit rb, aby na jedne karte prijimal a druhou vysilal, tak se na me cele osazenstvo otoci s posmesnym vyrazem a v sale to jak se rika ,,zasumi´´ :) takze klidne napis co potrebujes urcite se najde nejaka dobra duse co ti poradi. Vsichni jsme nejak zacinali....
0 x
www.generalnet.cz

raven-il
Kontaktovat uživatele:

HoT píše:No nevim jestli je prave skoleni na MK to prave orechove pro laika. Na skolenich jsou vetsinou lide co tomu opravdu rozumi a maji spise konkretni dotazy k urcite problematice a kdyz bych sebe pasoval do rola m.simana, ktery tu opravdu pred rokem a neco lovil zakladni informace, ktery sedi mezi z meho pohledu profiky, kteri se ptaji na konkretni veci a najednou sem mel zvednout ruku a optat se jak mam vlastne nastavit rb, aby na jedne karte prijimal a druhou vysilal, tak se na me cele osazenstvo otoci s posmesnym vyrazem a v sale to jak se rika ,,zasumi´´ :) takze klidne napis co potrebujes urcite se najde nejaka dobra duse co ti poradi. Vsichni jsme nejak zacinali....

Psal jsem zakladni skoleni. A to, ze ze sebe clovek udela parkrat pitomce, no s tim nic nenadelas :) zname to vsichni.... Nebo ne ?
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

HoT

Příspěvekod HoT » 16 years ago

No ja mam zkusenost, ze i na zakladni skoleni jezdi spousta lidi co tam jedou pokecat s ostatnima a podelit se o zazitky. Ale mas asi pravdu, ze napr. Krystof Klima je natolik profesionalni, ze to dokaze podat i laikovi aniz by se koutkem oka uculoval...:)
0 x
www.generalnet.cz

raven-il
Kontaktovat uživatele:

HoT píše:No ja mam zkusenost, ze i na zakladni skoleni jezdi spousta lidi co tam jedou pokecat s ostatnima a podelit se o zazitky. Ale mas asi pravdu, ze napr. Krystof Klima je natolik profesionalni, ze to dokaze podat i laikovi aniz by se koutkem oka uculoval...:)

jojo, na jeho skolenich jsem delal prvni krucky :)
0 x
Josef Smola

pripojen.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pripojen.cz » 16 years ago

fojtik.j píše:Zdravím, sice je tu hodně návodů a na googlu se dá najít hodně věcí, ale pokud by se našel někdo z okolí brna ať se ozve. Jedná se mě o nastavení mikrotiku. Mít vedle sebe človíčka kterej by mě to názorně vysvětlil je daleko lepší něž bádat a googlovat celý dny. Dojel bych za ním.

Každý jsmě někdy začínali.
Napiš s čím konkrétním bys potřeboval poradit ...
0 x