❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SNMP prográmek

Návody a problémy s konfigurací.
michal.siman

Re: SNMP prográmek

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

Petr S. píše:Tak jsem to už taky rozjel, když jsem se dostal domů. Jen to má ten problém, že pokud povolím Graphing, tak vidím jen statistiky rychlosti připojení (propustnosti sítě), ale já bych potřeboval, aby se zachycovalo kolik dat který přenese... To tady nikde nevidím :cry:

tak na to jsem si kdysi zapinal simple queue bez limitu, aby to pouze dle zadanych IP adres vycitalo prenesena data. ale verim ze se do da obejit opet najak jinak a eleganteji.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 16 years ago

Tak to jsem nějak nestihnul :| Jak jsi to myslel?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

Petr S. píše:Tak to jsem nějak nestihnul :| Jak jsi to myslel?

no proste jsem vytvoril zaznam v SQ na danou IP a nenastavil zadne omezeni. takze to jen pocitalo prenesena data. nic vic v tom nehledej. ale jak rikam, mozna se to da resit jinak.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 16 years ago

No já tam taky nemám nastavená žádná omezení, pokud přistoupím přes WinBox, tak vidím, kolik lidi přenesou, ale pokud přes Webbox, tak to tam není... Je tam akorát statistika propustnosti sítě.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

bodmrazu

Příspěvekod bodmrazu » 16 years ago

Nebylo by možné SNMP data sosat pomocí MRTG?
Kolik by to zatížilo procesor kdybych na tom MK měl 400 ipek a pro každé nechal MK generovat graf? V tom případě by bylo lepší právě to MRTG ne?
0 x

matthues

Příspěvekod matthues » 16 years ago

Ja mam zas taky problem ze po par dnoch sa neviem dostat do MK cez web(ani na grafy!) zapisem ip adresu do browsera a nic mi neotvori, cez winbox restartnem MK a dakedy to pomoze dakedy nie. Neviete mi poradit?
0 x

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

bodmrazu: to bych neriskoval . kdysi jsem měl MRTG na PC ( intel celer. na 1 ghz ) a generovalo to 10 grafů . když se nic nedělo tak v pohodě ,ale vždy když se ty grafy předělávaly (tzn. kazdych 5 minut ) tak vyletel CPU na 100 % tak na 10 sekund . to MRTG musi totiz znovu prekreslit cely ten graf a to asi něco zabere .

Petr S. : pouze s mikrotikem si asi nevystacis . ten ti ukaze maximalne ty grafy na webu nebo i pocet dat ve winboxu ,ale pochybuju ze budes chtit pustit lidi do winboxu . idealni reseni je toto : http://forum.routeros.cz/viewtopic.php? ... bb0893cc32 ,ale na to budes potrebovat kompl s linuxem , ale ber to tak ze na tom muzes rozjet i cokoliv jineho a i treba nejaky sve weby misto webhostingu u nejake firmy muzes hostovat u sebe a kdyz to nabidnes klientum tak urcite taky budou prinejmensim radi ze neco takoveho delas
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 16 years ago

Olda123 píše:bodmrazu: to bych neriskoval . kdysi jsem měl MRTG na PC ( intel celer. na 1 ghz ) a generovalo to 10 grafů . když se nic nedělo tak v pohodě ,ale vždy když se ty grafy předělávaly (tzn. kazdych 5 minut ) tak vyletel CPU na 100 % tak na 10 sekund . to MRTG musi totiz znovu prekreslit cely ten graf a to asi něco zabere .

Ja mam nejakej 2GHz xeon a co 5 minut to generuje cca 1000 MRTG grafu, a trva mu to 15 vterin :D

Mira
0 x

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

miract píše:
Olda123 píše:bodmrazu: to bych neriskoval . kdysi jsem měl MRTG na PC ( intel celer. na 1 ghz ) a generovalo to 10 grafů . když se nic nedělo tak v pohodě ,ale vždy když se ty grafy předělávaly (tzn. kazdych 5 minut ) tak vyletel CPU na 100 % tak na 10 sekund . to MRTG musi totiz znovu prekreslit cely ten graf a to asi něco zabere .

Ja mam nejakej 2GHz xeon a co 5 minut to generuje cca 1000 MRTG grafu, a trva mu to 15 vterin :D

Mira

xeon jako jednojadro/dvoujadro/ctyrjadro? to by byl taky zatraceny rozdil ,ale je to mozne . nikde jinde nez na tom starem kompu jsem mrtg neprovozoval tak nemuzu moc soudit
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 16 years ago

Olda123 píše:
miract píše:

Mira

xeon jako jednojadro/dvoujadro/ctyrjadro? to by byl taky zatraceny rozdil ,ale je to mozne . nikde jinde nez na tom starem kompu jsem mrtg neprovozoval tak nemuzu moc soudit

Procesory 2 (mysleno dve jadra v jednom)
Model Intel(R) Xeon(R) CPU 3050 @ 2.13GHz
Velikost cache 2048 KB
Bogomipsy 8537.32
IDE zařízení hda: TSSTcorpCD-ROM TS-L162C
SCSI zařízení IBM-ESXS MAX3073RC (Direct-Access)
IBM-ESXS VPA073C3-ETS10 N (Direct-Access)
LSILOGIC Logical Volume (Direct-Access)

Ma to 2x SAS 73GB hdd v Raid 1(mirror)
Debian etch a opatchovanym jadrem 2.6.18 pro sitove blbosti
Dela to kompletni shaping site o 800 pc, 50Mbit konektivita, web, smtp server a kompletni monitorovaci system cele site.

Mira
0 x