❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

DoS utoky, jak na ne?

Návody a problémy s konfigurací.
spiner_27

DoS utoky, jak na ne?

Příspěvekod spiner_27 » 19 years ago

Lidicky, jiz nejakou dobu se potykam s problemem. Jak z venku tak zevnitr mi nekdo zahlcuje sit nesmyslnymi pozadavky a pingbombery. Za jeden den registruji az 150MB na ICMP a podobne. Nevite jak ucinne tento problem resit? Dik za kazdy poznatek.
0 x

kdavid

Příspěvekod kdavid » 19 years ago

spiner_27 píše:Lidicky, jiz nejakou dobu se potykam s problemem. Jak z venku tak zevnitr mi nekdo zahlcuje sit nesmyslnymi pozadavky a pingbombery. Za jeden den registruji az 150MB na ICMP a podobne. Nevite jak ucinne tento problem resit? Dik za kazdy poznatek.

skus bloknut icmp odpovede z tvojho MK
0 x

gooseSK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooseSK » 19 years ago

v prvom rade by som pozrel kto ta to fluduje. z vnutra to nebude az taky problem zistit kto a dohovit mu.. pipadne upravit podla toho firewall

z vonka takisto. ak sa ti utoky opakuju, nepredpokladam, ze to budu nahodne utoky z nahodnych ip.. takisto uprava firewallu a problem by mal byt vyrieseny. samozrejme pakety ,ktore uz prisli k tebe, s tymi neurobis nic. jedine v spolupraci s tvojim providerom.
0 x

spiner_27

Příspěvekod spiner_27 » 19 years ago

gooseSK píše:v prvom rade by som pozrel kto ta to fluduje. z vnutra to nebude az taky problem zistit kto a dohovit mu.. pipadne upravit podla toho firewall

z vonka takisto. ak sa ti utoky opakuju, nepredpokladam, ze to budu nahodne utoky z nahodnych ip.. takisto uprava firewallu a problem by mal byt vyrieseny. samozrejme pakety ,ktore uz prisli k tebe, s tymi neurobis nic. jedine v spolupraci s tvojim providerom.

No jo, jenomze nemuzu zakazat icmp :( Kdyz delam servis, nebo nekoho pripojuju, prvni co udelam, nez pustim u nej "explorer" je, ze pustim ping a testnu jak to slape. Povoleni icmp z urcite IP tuto vec neresi (bych musel prepojovat na notebook nebo menit IP v jeho PC). Spis bych bral nejaky filtr, ktery by zahazoval icmp dotazy v mnozstvi nad 5/sec. Jinak mi icmp nevadi, ale pokud router nekdo nabombi 300pingama za vterinu tak muzu upgradovat masinu, kupovat sitovky intel a stejne s tim nic neudelam :( Zakazat ICMP je jednoduche, ale jak nastavit MK tak, aby rozpoznal flooding... To same problem s torrentem, 200spojeni na 1IP... Diky za ochotu.
0 x

pao

Příspěvekod pao » 19 years ago

Nevím, ještě jsem to neřešil, ale co třeba nějaká variace tohoto:

Kód: Vybrat vše

add chain=other-services protocol=icmp icmp-options=8:0-255 action=mark-connection new-connection-mark=ping passthrough=no

Kód: Vybrat vše

add chain=input connection-mark=ping limit=5,5 action=accept comment="Alllow pings, but at a very limited rate \(5 per sec\)"

Asi by to šlo i v rámci jednoho pravidla (resp. zcela jistě to půjde), detaily viz:

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Dmitry_on_firewalling

To je poměrně zajímavé (by imho nikoli zcela přehledné) čtení.
0 x

jali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jali » 19 years ago

taky jsem neco resil a udelal jsem pravidlo, kter filtruje ICMP vetsi nez 70 bajtu, mensi jsou testy, ktere potrebuji, vsechno vetsi jsem dropnul :lol:
0 x
JALI

Nenašli jste zde odpověï ? podívejte se také na http://www.futureshop.sk/forum

gooseSK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooseSK » 19 years ago

spiner_27: ale ja som nemyslel zakazat icmp kompletne.. ale ako si pisal ,tak ta niekto flooduje aj z vnutra.. to nieje problem zistit kto to je a zakazat ho.

co sa tyka floodovania z vonka,tak urcite to nieje stale ina IP adresa. utocnik co ta chce nasrat ma bud stale tu istu ,alebo meni len urcity pocet IP adries.. staci zakazat tie ;)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 19 years ago

Vytvoril bych dynamicku skupinu, kam by spadl clovek nad x icmp/s a te drop...
0 x