Zdar.
Skusam spravit bridge medzi 2 eternetmi. No nejak sa mi nedari. Tu na fore som sa docital ako na to, ale problem je ze sice interface Bridge viem vytvorit ale ked chcem pridat potrebne interface ktore chcem zbridgovat neviem ako. Nikde nemam moznost Master Port. Moze byt problem aj vo verzii ? Mam este spravene Natko,firewall a sheaping. To funguje paradne. Ale ten bridge nejak neviem rozbehat. Potreboval by som ho kvoli verejnym IP. Userovi chcem dat priamo Verejne IP s tym ze ja len nastavym rychlost. Skusal som to aj cez SRC a DST nat a premapovat vsetky porty na danu IP. Nejak mi to zle chodilo. Resp isli mi len 2 IP tymto sposobom, Po par hodinach aj tie vypadli. Neviem preco. Uz to nechodi. Je este aj iny sposob ako to spravit ?
Je to na verzii 2.9.27
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nemam Bridge ?
Nikde nemam moznost Master Port
To sis nějak popletl. Naposledy tady psali o vytvoření SWITCHe z volných ethernetových portů na RB. Při tomto nastavení a Mikrotiku verze 3.x je nastavení MASTER PORT.
S nastavením BRIDGE to nemá nic společného.
Zkus si to nastudovat znovu.
(na záložce BRIDGE si vytvoříš BRIDGE s nějakým jménem a na záložce PORTS přidáš rozhraní, které chceš přemostit. To pro začátek musí stačit)
0 x
- hermanek.t
- Kontaktovat uživatele:
normalne toto
Bridge-+ do name si dej treba moje_bridge a apply
druha zalozka ports + nastav si rozhrani kery to je a do nazvu bridge si naklikej tu bridge: moje_bridge a apply
takhle to udelas se vsema interface kery tam chces mit..
Bridge-+ do name si dej treba moje_bridge a apply
druha zalozka ports + nastav si rozhrani kery to je a do nazvu bridge si naklikej tu bridge: moje_bridge a apply
takhle to udelas se vsema interface kery tam chces mit..
0 x
Už to mam... zase byla chyba mezi klávesnici a pc
!

Mam spravene toto :
Bridge-+ do name si dej treba moje_bridge a apply - OK vytvorene
Ale toto dalsie je problem !
druha zalozka ports + - nemam taku zalozku !
Bridge-+ do name si dej treba moje_bridge a apply - OK vytvorene
0 x
Můžeš nám sem vložit obrázek tvého winboxu?
Abysme věděli, že ti tam chybí záložka PORTS.
Pokud máš kradenou verzi 2.9.27, tak by možná pomohlo, kdybys koupil legální licenci. Ale to už je tvoje svědomí.
0 x
- hermanek.t
- Kontaktovat uživatele:
To: hermanek.t
Omlouvám se, ale ten dotaz na obrazovku byl myšlenej (ale nenapsanej) na autora.
Teď už ho to asi trkne.
Omlouvám se, ale ten dotaz na obrazovku byl myšlenej (ale nenapsanej) na autora.
Teď už ho to asi trkne.
0 x
Takze...
Ta zalozka Bridge tam fakt nebola. Vcera som spravil reinstall verzie a uz do ide.Pravdepodobne nastal nejaky problem pri prvej instalaci z nezbehla korektne.
Uz som si myslel ze som slepy. Hladal som jak blbec. Preco to vsade je a umna nie !
Aj tak dik za ochodu.
Vyriesene.
Ta zalozka Bridge tam fakt nebola. Vcera som spravil reinstall verzie a uz do ide.Pravdepodobne nastal nejaky problem pri prvej instalaci z nezbehla korektne.
Uz som si myslel ze som slepy. Hladal som jak blbec. Preco to vsade je a umna nie !

Aj tak dik za ochodu.
Vyriesene.
0 x