❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nstreme odozva

Návody a problémy s konfigurací.
Desirex

Re: Nstreme odozva

Příspěvekod Desirex » 16 years ago

Na ebay za 65 Eur + doprava (jen se 128MB RAM a 128MB CF, coz na ROS staci, ale jde tam Dimm z notebooku DDR333 a CF je tam ted 1 GB) , chtel jsem to vyzkouset jako vykonnostni mezistupen mezi Alixem a Core 2 Duo , s velikosti cca jako RB 600, mirne sirsi. Ma to i IDE port, takze na stole docasne pripojis CD-ROM a instalujes ROS rovnou z ISO :-) Vykon ve win XP cca jako PIII Tualatin 1.1 Ghz
0 x

Desirex

hapi píše:mám první výsledky. Mám za to, že se karty mezi sebou dost rušeji v jenom RB433. Zatížim jeden spoj a druhej jde do kopru. Přelazení kanálu nepomáhá. Co si pamatuju tak jsem někde slyšel že se takhle mezi sebou rušily první oivislinky WLA-5000. Když jich bylo víc u sebe položených tak kravnuly. Nevim jestli je to tenhle případ ale všechno tomu naznačuje. Netvrdim že nemohla odejít jedna karta a rušit ostatní. Taky to nějak nemusí pobírat RBčko ale přesněji to asi nezjistim.

No v RB600 jsou taky dve a dve "pres sebe" a ten problem nikde popsanej neni (teda vlastne tady:-)) ...... zkus stejny karty na jinym RB.
Naposledy upravil(a) Desirex dne 09 Nov 2008 23:41, celkem upraveno 1 x.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 16 years ago

hapi píše:mám první výsledky. Mám za to, že se karty mezi sebou dost rušeji v jenom RB433. Zatížim jeden spoj a druhej jde do kopru. Přelazení kanálu nepomáhá. Co si pamatuju tak jsem někde slyšel že se takhle mezi sebou rušily první oivislinky WLA-5000. Když jich bylo víc u sebe položených tak kravnuly. Nevim jestli je to tenhle případ ale všechno tomu naznačuje. Netvrdim že nemohla odejít jedna karta a rušit ostatní. Taky to nějak nemusí pobírat RBčko ale přesněji to asi nezjistim.

neenee, to neni rusenim.... tohle je proste neco jako "sdilena sbernice" presne tohle mi delala RB14 v ASUS P5GC... a v RB600 s 6miniPCI byli taky problemy, i kdyz ne tak velke.. pripada mi to, ze ty RB maji pro vsechny miniPCI karty jakokdyby 1 sbernici ktera je sdilena... jinak si to nedokazu vysvetlit.. jakmile sem dal misto RB600 supermicro(stejne karty, stejne anteny, stejna frekvence) tak spoje jedou jak vino... ted se nebavim o nStream ale vseobecne....
0 x
Jan Ptáček

Desirex

Mno sbernice by to mohla byt, i bych tomu veril, a smysl to ma, ale jak vysvetlis, ze RB14 mi v necem jede bidne (Intel board mikro ATX PC) a v necem, jakoby se nechumelilo pekne vykony (Futro S300) ???
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

PCI je pro všechny karty stejná jak u RBčka tak v PC. Je to jedna sdílená zběrnice. Tam rozdíl neni. RB600 mi jede uplně v pohodě plně osazená. Tady je to nějaký divný. Karty jsou všechny RB52 a do teď to jelo v pohodě. Při malích zátěžích to jede ok. CCQ je přibližně 95/95 ale jakmile tam něco pustim tak CCQ letí dolu až klidně ke 30 a je po přenosu. Divní je že se ovlivňujou pouze dvě karty, třetí si jede v pohodě dál. Zatim se mi to nikde nestalo ale co se tam vyměnila RB112 za RB433AH je to na pytel. Verze softwaru nic neřeší a ani verze biosu či nastavení karet. Jo a myslim si že v RB433 jsou karty mnohem blíž u sebe než u RB600.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

další novinka. podtaktoval jsem RBčko na 600Mhz a teď už jednou dvě katry v pohodě. Jedna stále blbne ale neovlivňuje druhou. Kdžy to dám až na 400Mhz tak to zase blbne. Na 800Mhz se při testu odpojuje jedna z karet.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

hm takze spise nejaka HW haluz 433AH, na 433 normalni to dela taky ? Ja mam nekolik 433 se 3 kartama cm9 na 5ghz bez problemu, rb 600 se 6 cm9 taktez.
0 x

cin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cin » 16 years ago

Maxik píše:hm takze spise nejaka HW haluz 433AH, na 433 normalni to dela taky ? Ja mam nekolik 433 se 3 kartama cm9 na 5ghz bez problemu, rb 600 se 6 cm9 taktez.

Podla mna to v tom nieje.
A na tej 433 co mas 3 karty mas 3x nstreme????
Mne to robilo aj 433 a aj 433AH.
0 x

hapi

mám tam jenom jeden nstreme ale do budoucna tam budou všechny tři. Vyřešil jsem to tak, že jsem zvednul hw-retries na 15. Tim bylo víc možností na opakování stracených paketů a nesnižovalo se rate tak rychle a nebo taky stačilo dát hw-retries na 4 a rate nastavit na tvrdo na 48 a 54Mbit. Pak nešlo rate při chybování pod 48Mbit a tim pádem rychlost zůstala. Najednou spoj fičí s nstremem až 40Mbit. Ale nikde se mi zatim nestalo že by při zatížení byla taková ztrátovost aby to během 1-2 sekund dolezlo na rate 6Mbit. Každopádně to znamená že při zatížení spoj dost chybuje a to se bude muset řešit. Je ale zajímaví že když zatížím jeden spoj tak ostatním se sníží CCQ na RX. CCQ TX zůstane.

Jo a ještě jsem zkoušel snížit šířku kanálu na 10Mhz. Pak to jede dost dobře. Karta je citlivější.
0 x

Desirex

Hele chlape, zkus tu 433AH napajet zdrojem z notebooku, jsou perfektne stabilizovany a maji kralovskou rezervu ve vykonu, takze nedochazi k zakriveni parametru ve spickach..... a jak znamo 433AH jsou mlsny jak moje mlada, za to nic nedas, mas-li neco na test po ruce...... pokles signalu muze totiz zpusobovat spatne ziveni koncoveho zesilovace wifi karet.... malo "ťavy" na sbernici :-) Nebo spis rozlitana stava, nestabilni v momente, kdy CPU ci cela deska zacne bastit vykyvove proud. Uz jsem to nekde videl.
Ja bych na to jinej zdroj nez k notesu HP/Dell/Compaq nepustil, stoji to peniz, ale nevis o tom, kdyz z 90W zdroje z notesu odebiras 30W, jsou na nem jeste parametry jak z ucebnice... Spocitej si cenu sveho casu s tim.....cenu sveho nervovani a pocitu beznadeje :-). Pak ty drahy zdroje, je-li to tim, stojej za pokus. Jestli to nepomuze, posli to do Litvy.
0 x

laco

Příspěvekod laco » 16 years ago

karty si menil? Do septembra sli OK, od septembra som kupil cca 25 ks R52H, ostalo mi 5, vsetky ostatne sli do sraciek, ten zvysok uz radsej nikde nenasadim, nalietal som sa ako idiot, po vymene za CM9 zasa pokojne spavam... Asi mali pri vyrobe nejake blbe obdobie.
0 x

vburian

Příspěvekod vburian » 16 years ago

Tak mi to nedalo a musím se podělit o zkušenosti s NSTREAM.Věc je jednoduchá a prostá a to rušení ve vzduchu.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Desirex píše:No v RB600 jsou taky dve a dve "pres sebe" a ten problem nikde popsanej neni (teda vlastne tady:-)) ...... zkus stejny karty na jinym RB.

Ano, žádný problém, až jsem narazil na jeden teď, 2 karty za sebou, dual nstreme, a jelo to uplně nahouby, pak jsem náhodou zjistil že příjímací karta chytá vysílací se signálem -19! přesunul jsem karty tak aby byli dál od sebe (signál mezi sebou momentálně tuším -47) a jede to normálně
0 x

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

neexistuje nejaka moznost, jak karty mezi sebou odstinit ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

BIGG píše:jistě, alobal nebo něco podobného, popřípadě používat kovové nebo podobné rozvaděcí krabice

Dost by mě zajímalo jak bys technicky provedl odstínění alobalem u karet které jsou za sebou na RB600 :)) kdyžtak pošli fotky
BIGG píše:Myslím si, pokud to nemáš na stejné frekvenci tak je to jedno.

Myslíš si špatně, máš pocit že bych dal vysílací a příjímací kartu na dual nstreme na stejný kanál? takové pako zase nejsu, a vidíš, ovlivňovalo se to i na uplně rozdílných kanálech.
BIGG píše:kvalitní pigtail nejlépe H1000 a jemu podobné koaxiály

H1000 tak maximálně na 2,4Ghz
0 x