❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
CM9 a MC10 a vykony
CM9 a MC10 a vykony
Mozna se zeptam blbe ale u karticek CM 9 a 10 musim v MK nastavit spravnej vykon??? Jestly ano jak to nastavujete, je tam totiz vice moznosti. Dekuji za odpovedi a rady. Jinak jeste dotaz je lepsi pouzivat CM 9 nebo CM 10 a nebo R52???Dekuji
0 x
mewriksh píše:Mozna se zeptam blbe ale u karticek CM 9 a 10 musim v MK nastavit spravnej vykon??? Jestly ano jak to nastavujete, je tam totiz vice moznosti. Dekuji za odpovedi a rady. Jinak jeste dotaz je lepsi pouzivat CM 9 nebo CM 10 a nebo R52???Dekuji
V nastavení karty, na záložce wireless - nastavíš kolonku country set na regulatory domain, pod tím hned vybereš možnost czech republic a do kolonky antena gain das zisk anteny.. takto je to asi nejjednodussi pro laika.. samozrejme muzes vybrat i moznost manually settings, ale to pak musis vypocitat vysledny vykon, ktery bys mel nastavit v zalozce Tx power....
jinak co se tyka rozdilu mezi kartama, tak JA OSOBNE doporucuji CM9.. .dle mych zkusenosti i dosazenych vysledku maji o neco lepsi citlivost nez R52 a treba jedna takova zajimavost - v deskach supermicro R52 vubec nefunguje.. jinak seradil bych to asi takhle: 1. CM9 2. R52 3. CM10 .... s karty typu SR a XR zkusenosti nemam, takze nemuzu posoudit...
0 x
Jan Ptáček
Tak super, to jsem presne potreboval vedet, ja jen z toho co jsem procital tak par lidi na CM 9 nadavalo, ze moc nevydrzej, tak jsem se na to chtel taky zeptat, ja je taky pouzivam a zatim jsem max spokojen. Co se tyce zisku te anteny, mam tam napsat jen zisk anteny a nebo samozrejme pricist i ztaty an kabelu??? Diky za info...

0 x
samozrejme utlum kabelu, a ten se od EIRP odecita, jinak CM-9 odchazeji, ale uplne stejne jako kazda jina karta na antennim systemu ktery ma hodne rozjete prizpusobeni nebo na vsesmerce bez bleskojistky
Naposledy upravil(a) velkeprdy dne 24 Oct 2008 20:14, celkem upraveno 1 x.
0 x
velkeprdy píše: zisk kabelu
COZE ??

0 x
Jan Ptáček
net.work píše:velkeprdy píše: zisk kabelu
COZE ??![]()
![]()
![]()
kde se takovy kabel prodava?
kazdy se nekdy upise... i kdyz kdovi.. treba z nejakeho supravodice..
0 x