❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nektere NTB nevidi wifi sit

Návody a problémy s konfigurací.
Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Nektere NTB nevidi wifi sit

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 16 years ago

zdravim, mam rb112 a v nem CM10 jako 2,4 b/g AP hotspot. problem je v tom ze se najdou klienti, kterym jejich NTB tuto sit vubec nenajde, proste jako by tam nebyla, zkousel jsem vymenit CM10 za CM9, i nastavit aby to jelo jenom v b nebo jenom g ale problem je porad stejny, neresil to nekdo?
0 x
Bývalý ISP...

belmorfeus

Příspěvekod belmorfeus » 16 years ago

muze to byt zpusobeno tim ze na ntb neni country set, pote to uvidi jenom wifi s kanalem 1-11, kanaly 12 a 13 nejsou pote videt
0 x

Cgn

Příspěvekod Cgn » 16 years ago

Noťasy s bezdrátem od Intelu pod WIN. Dá se to vyřešit zrušením automatiky. U jiných se osvědčilo požití wifi utility od výrobce.
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 16 years ago

Taky bych začala snížením kanálu pod 11
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

kanelem to nebude jede to na 4
0 x
Bývalý ISP...

egon

Příspěvekod egon » 16 years ago

Thomeless píše:zdravim, mam rb112 a v nem CM10 jako 2,4 b/g AP hotspot. problem je v tom ze se najdou klienti, kterym jejich NTB tuto sit vubec nenajde, proste jako by tam nebyla, zkousel jsem vymenit CM10 za CM9, i nastavit aby to jelo jenom v b nebo jenom g ale problem je porad stejny, neresil to nekdo?

Jenom takový dotaz svítí na těch NTB kontrolka o zapnutí Wifi :roll:.
S tímto jsme se opravdu nesetkal pouze jestli na tom RB112 je ROS 2.xx ROS 3.xx=NENENE
není nastaven superchannel a správně country=czech_republic a anténa mode
na některých wlan mPCI je potřeba přehodit z A na B. A ješte zkusit přeladit na jiné kanály
a sledovat které tyto NTB uvidí.
Pokud nic nepomůže tak rozebrat NTB a nacvaknout tam taky tu CM9 většina jich má
mPCI na MB stačí jenom driver pro ATHEROS.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

egon píše:
Thomeless píše:zdravim, mam rb112 a v nem CM10 jako 2,4 b/g AP hotspot. problem je v tom ze se najdou klienti, kterym jejich NTB tuto sit vubec nenajde, proste jako by tam nebyla, zkousel jsem vymenit CM10 za CM9, i nastavit aby to jelo jenom v b nebo jenom g ale problem je porad stejny, neresil to nekdo?

Jenom takový dotaz svítí na těch NTB kontrolka o zapnutí Wifi :roll:.
S tímto jsme se opravdu nesetkal pouze jestli na tom RB112 je ROS 2.xx ROS 3.xx=NENENE
není nastaven superchannel a správně country=czech_republic a anténa mode
na některých wlan mPCI je potřeba přehodit z A na B. A ješte zkusit přeladit na jiné kanály
a sledovat které tyto NTB uvidí.
Pokud nic nepomůže tak rozebrat NTB a nacvaknout tam taky tu CM9 většina jich má
mPCI na MB stačí jenom driver pro ATHEROS.

pravda je ze mi to dela jak na RB 112, tak 532, preladit kanaly jsem jeste nezkousel, problem je v tom ze nemam ted momentalne moznost si od nekoho "nefunkcni" notebook pujcit, kazdopadne me to tak trochu stve, protoze na tom bezi free hotspot
0 x
Bývalý ISP...

Brabja

Příspěvekod Brabja » 16 years ago

S tímto problémem jsem se také setkal u NTB Sony Vaio s Win. Vista Home Premium, který neviděl CM9 na RB500 (Hotspot). Pomohlo jen stáhnout a nainstalovat nový ovladače do NTB.
0 x