❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Síť pro cca 1000 klientů
Re: Síť pro cca 1000 klientů
No pane kolego nevim kolik mas zakazniku ty, ale my mame two man show a nekdy se i nudime. Zacali jsme sit stavet od zacatku kvalitne, zadne prasacke vrabci hnizda a mame vse na kvalitnich masinach, vcetne klientu. Hlavni vysilace jsme uz parkrat predelali, tomu se proste nevyhne nikdo, ale servis mame minimalni. Takze obcas je ,,horko´´ pokud vypadne nejaky hlavni bod, ale jinak klid. Co znam konkurenci, tak maji vse naprasene a resi servisy, ktere my resit nemusime. Cela sit je velice jednoducha. Posledni akce bylo zruseni vsech eoip tunelu se kteryma byl jenom problem a vse ciste routovane, vysilace eth + wlan karty v bridgi vsude dhcp klient, takze kdyz nekde neco zmenim, vse se hned nachyta a jede dal. Zadna zbytecna pravidla, zadne QT. Vse v simplu, jen omanglovan provoz na p2p. Sice to nepochyta vse, ale neco jo. A na notoricke stahovace burst a at si stahuji co chteji. Od toho ten net prece taky je ne? A v dobe, kdy cena megabitu je kolem 700,- s dph nema smysl lamat si hlavu s dalsim nastavenim. Radsi 4Mb prikoupim a mam klid. Znam firmy co maji five man show a skoro stejny pocet klientu co my a porad to prasi dal systemem ,,edimax a ovislink 5000 rulez´´ a rozhodne se nenudi. Radeji udelam montaz na ktere mam 200,- ale platiciho klienta v siti nez to ,,osolit´´ za 5000,- s kryplem prijimacem. Jinak mame tarif od 180,- za 1,5Mbit pripojeni s garantem 400k.
0 x
www.generalnet.cz
mega za 700 dobrej vtip
jo mozna ve meste a ne v prdeli jako jsme my, my pak QOS a podobny podle tebe zbytecnosti mit musime

0 x
-
No to ja vim, neboj. Je me jasne, ze cim dal ses od optiky, tim vic solis. Ale tim je take horsi konkurence (pokud nejaka je) Ja nemam vysilac v jedine vesnici, kde by uz nemel i nekdo jinej. Proto tak musim stavet i ten net. A cim dal ses od patere, tim take vice resisi shaping a ostatni nastaveni, ale zase si setris hardware. Na 5GHz vysilac si klidne napojis 20 lidi a jedes. Ja kdyz mam na jednom 10 lidi s temi tarify co mam, tak je proste nedokazu dodrzet a proto je porad musim upgradovat. A kazdej upgrade je take o zvysovani najmu na tech silech a ostatnich budovach kde znaji cenu vysokeho baraku. Takze je to prast jak uhod.
0 x
www.generalnet.cz
Prezrad mi ktora firma ti da 1M za 700 aj ja chcem a aj ked mam tahat optiku do cieh potiahnem ju koli taj cene....
Ja platim 7000 za 2M linku....
0 x
alancom píše:Prezrad mi ktora firma ti da 1M za 700 aj ja chcem a aj ked mam tahat optiku do cieh potiahnem ju koli taj cene....
predpokladam, ze HoT bere neco kolem 50Mb mozna vic, potom neni problem i mensi cena nez 1M / 700,- .
0 x
No kterykoli z velkych operatoru - Master, Sloane, GTSka ap. Jinak cena konektivity pro male isp se da u nas sehnat za cenu kolem 1000,- bez DPH a kdybys hodne hledal, koupis i za cenu kolem 1000,- s DPH. Firma ktera bere kolem 200Mbit ma nakup tak 450,- bez DPH / Mbit. Mozna i min. Nejlepsi mozne reseni je spojeni nekolika mensich isp a vzit vetsi mnozstvi dohromady. 3500,- za megabit bych asi nedal. Radsi vezmu celou stovku, ktera je drazsi trebas jen o 15 - 20k nez 50mbit.
0 x
www.generalnet.cz
taky bych vsal 100 ktery budou jen o 15k drazsi nez ted 3M
Ale jaksi nektere site jsou mensi a neuplati to vis 

0 x
No proto bych doporucil to spojeni vice malych provideru. Nevim jak ty, ale ja znam v okoli spoustu provideru a taky jsme zacinal tak, ze jsme brali 10Mbit na tretiny. Kazdej jsme si dali svuj igw a na nem sme to rizli na 4Mbit a dal si s tim pracovali po svem. Me by zajimalo kolik mas na tom 3 Mbitu povesenych klientu. Ja sem zacinal s deseti lidma na 1Mbit.
0 x
www.generalnet.cz