Co je najlepsie riesenie pre robenie spoja bod-bod v pasme 5GHz? Momentalne idem cez WDS a mam odozvu cca 2-3 ms.A nemam moznost dynamickej zmeny frekvencie. Existuje nejaky sposob ako znizit odozvu? Napriklad EoiP?
Ako sa to vobec nastavuje? Ma s tym niekto skusenosti? Stabilita atd...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Bod-Bod 5GHz
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte - možná se ptám hloupě...
ale 2-3ms se ti zdá hodně? Mě to přijde na "bezdrát" docela normální/slušné.
Nebo se pletu? ...

Nebo se pletu? ...

0 x
StoupaLutin píše:Ahojte - možná se ptám hloupě...ale 2-3ms se ti zdá hodně? Mě to přijde na "bezdrát" docela normální/slušné.
Nebo se pletu? ...
Ide o to ze so zariadenim CA8 dosahujem na hoci aku vzdialenost 1 ms zriedka kedy 2 ms

0 x
kdavid píše:StoupaLutin píše:Ahojte - možná se ptám hloupě...ale 2-3ms se ti zdá hodně? Mě to přijde na "bezdrát" docela normální/slušné.
Nebo se pletu? ...
Ide o to ze so zariadenim CA8 dosahujem na hoci aku vzdialenost 1 ms zriedka kedy 2 ms
JJ 32B packet je vzdy 1ms

0 x
skrebon píše:kdavid píše:StoupaLutin píše:Ahojte - možná se ptám hloupě...ale 2-3ms se ti zdá hodně? Mě to přijde na "bezdrát" docela normální/slušné.
Nebo se pletu? ...
JJ 32B packet je vzdy 1ms
ale nie na mikrotiku... Ake su odozvy cez EoIP?
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
jedna nebo 3 milisekundy .... stejně za tu dobu ani okem mrknout nestihneš... tohle by mě tak netlačilo - spíš a hlavně že to jede stabilně a dlouhodobě. V tomto jsme s RB a RouterOS zatím nejvíc spokojeni.. 

0 x
Radoko77 píše:na linuxoch sa dostanes skoro stale pod hodnotu 1ms ... takze 2-3 je 300% narast, aj ked sa to nezda vela tie percenta su desive

0 x
Leeonek píše::-) pobavils mě člověče, vem si to z druhé strany, když to nebudeš počítat na procenta (je nesmysl to dělat) tak je to nárust 2 tisíciny sekundy, dovedeš si představit 2 tisíciny sekundy ne 2 sekundy s kterýma si to asi pleteš. Já osobně se považuju za puntičkáře ale abych řešit tohle, to je fakt k smíchu. Pokud někdo pozná v čemkoli že má o 2 tisíciny sekundy větší ping tak před ním smekám
kazdy ma ine naroky na kvalitu linky, ak to ma u mna sluzit ako backbone ku ISP tak mi ver ze urobim pre to vsetko aby som minimalizoval odozvu, uz len z dovodu, ze mam zo 10 spojov a kazdy je pod 1ms (okrem tohto WDS ktore palnujem), a stale sa tu bavime o odozve pri prazdnej linke, co nikoho vobec nezaujima, ak mi tam pretecie 10Mbit FD tak to bude ina debata, tam rastie odozva na desiatky milisekund a to uz ako pises nie je k smichu, ale problem vhodny na riesenie
0 x
V pořádku, ale pokud jsi náročný na každou milisekundu a uděláš cokoli pro to abys eliminoval každou by i jednotku tohoto řádu, nebudeš přece dělat spoj bod-bod jako AP a klient a následně to řešit přes eoip ale postavíš si na to sólo spoj třeba n-streme, kde nic takového řešit nemusíš, ne?
0 x
Leeonek píše:V pořádku, ale pokud jsi náročný na každou milisekundu a uděláš cokoli pro to abys eliminoval každou by i jednotku tohoto řádu, nebudeš přece dělat spoj bod-bod jako AP a klient a následně to řešit přes eoip ale postavíš si na to sólo spoj třeba n-streme, kde nic takového řešit nemusíš, ne?
Robim to tym sposombom ze mam
MK AP/bridge-----------------------------MK Ap/bridge
a mac adresy su zaznamenane pod WDS
Malo by to ist skutocne na 8 Mbps FD na backbone

A bojim sa pouzivat nstream lebo som pocul take ze to mrzne...
Ako viem dosiahnut pomocou MK ping pod 1 ms ????
Pri 10 Mbps FD vytazeni mam pod WDS ping 10 az 22 ms...
0 x
Panove, potrebuju urobit spoj p2p cez CM10 5Ghz, ale nemusi byt transparentny, kludne si to preroutuju. Co bude pre mna najlepsie? Dnes som to tu presmejdil, ale skoro vsade, riesite, aby to bolo spustitelne do bridge alebo priesvitne. Ja nepotrebujem takuto vymozenost, len co naj stabilitu a najmensiu zataz... Pripadne i co najvacsi prenos 
Ktory mod zvolit?
bridge(ci AP-bridge??) / station
wds/wds (slave?)
Alebo pripadne nieco ine?

Ktory mod zvolit?
bridge(ci AP-bridge??) / station
wds/wds (slave?)
Alebo pripadne nieco ine?
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Ted se posledni dobou vsude objevuji informace, ze je lepsi routovat nez bridgovat rozhrani na RB532, protoze to silene vytezuje CPU a propustnost velmi klesa.
Ovsem problem v tom vidim takovy, ze kdyz potrebuju udelat pater a hned z toho sameho bodu udelat i APcko, tak to musim jedine probridgovat
( Nebo tam narvat dva RB532 a jeden bude na pateri a druhy bude delat APcko a routovat.
Ovsem problem v tom vidim takovy, ze kdyz potrebuju udelat pater a hned z toho sameho bodu udelat i APcko, tak to musim jedine probridgovat

0 x