❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Přesměrování

Návody a problémy s konfigurací.
mira_mo

Přesměrování

Příspěvekod mira_mo » 17 years ago

Vím,že tu už něco podobného asi bylo ale přesto vznesu můj dotaz.Jedná se mi o to,že bych chtěl při výpadku nebo nedostupnosti sítě mého poskytovatele, přesměrovat všechny uživatele na webovou stránku kde by byl popsán současný problém výpadku.Stánka by byla na mém webovém serveru na vnitřní síti.Mám vytvořen script,který hlídá spojení a pravidlo které má směrovat na zmíněnou stránku.Jenže to nesměruje.Slyšel jsem,že údajně by daný server neměl mít přístup do internetu jinak toto přesměrování prý mikrotik nezvládá.

Může mi s tím někdo poradit?

12 X ;;; VYPADEK
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.100 to-ports=85 dst-port=80 protocol=tcp
0 x

Jan Holub

Příspěvekod Jan Holub » 17 years ago

Problém bude asi v tom, že je to ve vnitřní síti a server proto odpovídá tomu klientovi přímo. Musíš udělat ještě src-nat.
0 x

mira_mo

Příspěvekod mira_mo » 17 years ago

src-nat pro koho?Můžeš mi napsat nějaký příklad pravidla?
0 x

Jan Holub

0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 17 years ago

Prosím zkušenější o radu. Udělal jsem si přesměrování klientů na stránku s formulářem. A zároveň se zapíšou do address listu že již tento formulář zhlédli a ono už je to tam pak nesměruje.....

Ale, potřeboval bych aby se do toho address listu zapsali pravidlem až po řekněme 3 vteřinách. Nevíte jaké pravidlo použít a jak ho nastavit?

Napadlo mě dát před pravidlo add to address list ještě nějaké pravidlo které by to pozdrželo ale nevím jak na to..
0 x

Jan Holub

Tak to nevím čoveče. Já to řeším tak, že to do address listu přidává ten web server. Nedalo by se nějak použít connection-bytes, že by to hodilo po nějakým počtu přenesených dat? Nebo ještě pomocí nth, což by mohlo být něco podobného, ale podle počtu paketů.
0 x