❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Pravdepodobne problemy s ARP.

Návody a problémy s konfigurací.
pepulis

Pravdepodobne problemy s ARP.

Příspěvekod pepulis » 19 years ago

Necim zda nazev je uplne odpovidajici tomu, co chci napsat, ale nic jineho me nenapada. Uz se mi stala 2x nasledujici vec. Vsichni lide v siti maji na MK vlastni GW, muzu tedy diky tomu ridit provoz. Rovnez i APcka maji vlastni (jednu) GW a jsou uplne v jinem rozsahu, nez uzivatele. Stalo se mi ze i kdyz jsem se z MK dopingnul na dane AP, ze i presto temto lidem nejel internet, nebo spis nic. Byly jen pripojeni na dane AP ale jakykoliv pohyb v rmaci site ci smeren ven nebyl mozny. Restartovat routr nepomohlo, ani APcka. Ono se to pak sice zazrakem uplne vytratilo, ale chtel bych vedet pricinu onoho problemu. Proste abych vedel zda to nejak provedl MK, diky nejake chybe a nebo zda chyba byla na strane AP. Setkal se s tim nekdo? Dekuji. Pripadne dalsi info doplnim.
0 x

jali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jali » 19 years ago

dost obecna otazka

AP je primo karta v MK, nebo jsou HW ?
Pocet pripojenych radii? ja bych tipoval na pretizeni ve spicce
0 x
JALI

Nenašli jste zde odpověï ? podívejte se také na http://www.futureshop.sk/forum

pepulis

Příspěvekod pepulis » 19 years ago

jali píše:dost obecna otazka

AP je primo karta v MK, nebo jsou HW ?
Pocet pripojenych radii? ja bych tipoval na pretizeni ve spicce

Jedna se o HW AP, pretizeni nehrozi jelikoz pres tyden to tak vytizene neni a nejvetsi zaprah to ma o vikendu kdy se vsichni vraceji ze skol apod. Zapojeni vypada nasledovne routr-AP1----------AP2------------AP3, kde ap1, ap2 a ap3 jsou pomoci dalsich ap v rezimu bridge propojeny. No momentalne ted nejede nic, ale za to muze ten snih, ktery u nas vyhodil lektriku :( a snad to dneska uz pojede.

Mozna za to mohl snih, netusim, protoze vcera jej u nas napadlo tolik, ze anteny byly cele obaleny snehem a to jeste mokrym. Jak jsem psal na zacatku, rozhodne jsem nechtel tohle tema tady davat umyslne, ale jelikoz jsem nevedel zda to je MKckem, tak jsem se zeptal v tomto foru.
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 19 years ago

Jo jo, ale já taky chci, abych mohl definovat k MAC adrese nějakou IP adresu. Aby se mi nemohlo stát, že si někdo napíše jinou adresu a tomu druhýmu to bude kolidovat...
0 x