❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak nakonfigurovat klienta

Návody a problémy s konfigurací.
marekjanu

Jak nakonfigurovat klienta

Příspěvekod marekjanu » 17 years ago

Ahoj. Mám tu RB411 a chci ho použít jako klientské zařázení pro připojení k AP. Už jsem nastavil wireless část, hlasí mi to connected. Ovšem na IP Apčka se nepingnu. Ten RB411 by neměl routovat. Co všechno se tam musí natavit?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

musis mu nastavit defaultni branu a pak je asi nejlepe dat na eternet nejaky privatni rozsah treba 192.168.x.x a NATovat
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

Ona ma asi namysli nejaky bgridke alebo pseudobridge ci ako sa to vola .
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

tak pseudobridge v brudge s eternetem je take reseni ale na RB cekove nedoporucuju pouzivat brudge jsem zkusil na RB133 premostit eternety - klient na wireless a pri 2Mbit z FTP to litalo az na 100% ted je to vse naroutovane zadnej bridge a i pri 4 Mbitech a to jsou v tom 3 CM9 2 sektory + privod to jede prumerne na 30% spickove o neco vic coz je ok. Pseudobridge je pouzitelny ale rozhodne vice koser je klasicka station a routing pripadne + NAT
0 x

marekjanu

Příspěvekod marekjanu » 17 years ago

Maxik píše:Pseudobridge je pouzitelny ale rozhodne vice koser je klasicka station a routing pripadne + NAT

to je sice hezké, jenže já chci aby byli všechny PC za tím "klientským zařízením" vidět na bráně do internetu se svými pravými IP adresami, chci mít jenom jeden rozsah ip adres, proto o tom bridgi uvažuji

mohl by aspoń někdo nastínit jak by mělo to routování fungovat, popř. proč by měl ten bridge být více náročný na výkon?
0 x

euro

Příspěvekod euro » 17 years ago

pokial to chces (mozes) mat routovane tak ti to bezproblemov pobezi ak na AP das AP bridge tak ako to mas a na klientovy das Station.
Na AP das routu na klienta a na klientovy nastavis akorat GW a bezi ti to tak ze vidis IP pocitacou pripojenom na klientskom routry.

Ja by som vsak potreboval poradit s takou vecou ze ked mam AP nastavene AP bridge a klienta mam na MT ako nastavit toho klienta tak aby bol v jednej sieti (nechcem ho routovat) a pritom nemusel som mat nastavene WDS.
Teda chcem mat klienta s MT v takom rezime ako su klasicke APčka (napr 5460ky).
Ak klienta nastavim do station tak a interfaci nastavim do bridge tak mi to neche chodit (MT pingne vsetko ale PC už nikoho okrem klientskeho MT)
Naposledy upravil(a) euro dne 12 Jun 2008 10:08, celkem upraveno 1 x.
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

euro píše:pokial to chces (mozes) mat routovane tak ti to bezproblemov pobezi ak na AP das AP bridge tak ako to mas a na klientovy das Station.
Na AP das routu na klienta a na klientovy nastavis akorat GW a bezi ti to tak ze vidis IP pocitacou pripojenom na klientskom routry.

Ja by som vsak potreboval poradit s takou vecou ze ked mam AP nastavene AP bridge a klienta mam na MT ako nastavit toho klienta tak aby bol v jednej sieti (nechcem ho routovat) a pritom nemusel som mat nastavene WDS.
Ak klienta nastavim do station tak a interfaci nastavim do bridge tak mi to neche chodit (MT pingne vsetko ale PC už nikoho okrem klientskeho MT)

V mk3,x by to mal riesit pseudobridge , na mk2,9.x sa klient nedal dat do bridge .
0 x

euro

Příspěvekod euro » 17 years ago

mashinepistole2 píše:
euro píše:pokial to chces (mozes) mat routovane tak ti to bezproblemov pobezi ak na AP das AP bridge tak ako to mas a na klientovy das Station.

V mk3,x by to mal riesit pseudobridge , na mk2,9.x sa klient nedal dat do bridge .

Ďakujem, už mi to funguje, mal som tam MT 2.9.51.
0 x