❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zabezpečení Klient-AP (vize)

Návody a problémy s konfigurací.
churos
Kontaktovat uživatele:

Zabezpečení Klient-AP (vize)

Příspěvekod churos » 17 years ago

Ahoj,

asi jako kazdy jsem po case dospel do stadia, kdy mit klienty v bridge modu neni uplne ono a zabezpeceni MAc/IP taky nestaci. Pokud nekomu ano, tak muze byt stasten, ze nema chytre uzivatele.

Rad bych ziskal od zkusenejsich bardu tohoto fora vizi jakym smerem se vydat. To co jsem zamitl rovnou je pouziti radiusu, sverit vse jedne masine, pokud jsem 90% casu vic jak 200km daleko od fyzickeho pristupu k ni v pripade vypadku, tak tomu proste neverim.

Moje vize je nastavit na mikrotiku PPPoE server a DHCP server a klientum na zaklade mac adresy statickym zaznamem pridelovat IP adresu + PPPoE overeni, ktere je nastaveno na strane klienta. Dle meho nazoru by to jako zabezpeceni melo dostacovat a pri tom nezatezovat AP na kterem je na jednom RB s 3 wirelessy cca 90 klientu. Ma toto reseni nejaka me doposud skyta negetiva?

Mam obavu, ze kdyz zacnu pouzivat slozitejsi sifrovani, akorat tim zasekam CPU a snizim tim pocet klientu, ktere ten RB zvladne. Popr prinesla verze 3 v tomto smeru nejake nove moznosti? Klienti jsou tradicne hrozny mix cehokoliv.

Diky za potvrzeni popr. vyvraceni me vize.
0 x

bryketa

Příspěvekod bryketa » 17 years ago

ARP - reply only jinak PPOE je v poho pokud na to mas udelanou infrastrukuru proc ne (abys nemusel kliosom predelavat apcka pac se jim nebude chtet neco vytacet :)
0 x

churos
Kontaktovat uživatele:

Ahoj, to vsichni pouzivate jenom ARP reply-only?
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

churos píše:Ahoj, to vsichni pouzivate jenom ARP reply-only?

A kdyby všichni skákali z oken, skočíte i Vy?
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

ja bych to s tim zabezpecenim tak neprehanel staci 64 wep + static ARP zadnej problem jsem nemel.
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

Maxik píše:staci 64 wep

Stačí..."stačí".
BTW:Myslím, že tady nejde o vnější černé uživatele, ale o vnitřní.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

tak to asi dost dobre nechapu o co mu jde.
0 x

churos
Kontaktovat uživatele:

Ahoj, inu o to, ze si nejaky chytrak naposlouchal provoz (Ano, moje blbost a dobre mi tak, mel jsem na to myslet driv) a evidentne u vice lidi zjistil kombinaci MAC+IP. A ted se nebavi nicim jinym, nez ze si to ruzne meni. A to jestli je to muj vnitrni zakaznik nebo nekdo uplne cizi momentalne nevim.

Takze jsme pred stavem, ze klientskou cast musim prekopat. A ptam se na vhodnou kombinaci jak (na zkusenosti) v kompromisu abych nezatizil zbytecne HW a pritom to udelal finalne a ne tak jedoduse zjistitelne
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

Ja mam podobny problem , co keby sa pouzilo WPA2 PSK ? Nemate stym niekto skusenosti , ci to neroby nejake problemy ?
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

popis v jednoduchosti zabezpeceni, ktere pouzivas, abych si to umel predstavit.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam