okoun píše:vůbec bych nehledal problém v lhg jako takovém ale v mikrotiku a blbé podboře wifi na rozdíl od ubnt, dej si tam dynadish a zjistíš že se ti to zlepší tak o 15Mb, rozhodně ne o tolik jako s UBNT
první důležitej problém u mikrotiku s nv2 je to že nv2 drží rate nahoře a ccq je potom mizerné což je špatně, ubnt to má přesně opačně.
obecně ale platí že pokud chcete mít solidní rychlosti pro koncáky tak cesta na AP musí být na plně duplexní trase a ne WIFI.
Ja jsem nedávno testoval 2x ptp za sebou od MK, kdy jsem si manuálně nastavil data rate max tak, aby bylo CCQ 100% cela trasa. Všechny 3 ethernety gigo a před tím už jen Racom ray a 3001x Laboroval sem s NV2 tdma nastavením i s 802.11. První spoj 60Mbps tcp, druhy spoj 60Mbps tcp a stejně jsem na konci nikdy nenameril 60Mbps

u UBNt to není jiné. Chová se to téměř totožně. Možná tak 10-15% navrch proto MK ale tvrdit ze nějaké iso mu to vyřeší je blbost. Jednalo se o 4x jrc extreme a 922. Anteny na prostředním bude téměř zády k sobě na stozare asi 1,5m od sebe. Chtít proste skakat petkama někam je už nesmysl. Maximum je jedna pětka + vysílání na koncaka jinak to nemá smysl pokud prodavas víc jak 20Mbps tarify... zkratka to nikdy nenameris...