❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Intel Celeron - L2 cache

Návody a problémy s konfigurací.
Libor Katolický

Intel Celeron - L2 cache

Příspěvekod Libor Katolický » 19 years ago

Do nedávna nám běžel hlavní router na Intel Pentium III 450MHz L2 512kB - vytížení CPU kolem 20% a ping stabilní 20ms. Po změně hardware na Intel Celeron 1.8GHz L2 128kB - vytížení CPU hodně kolísá 20-100% a ping 20-300ms. MTv2.9.10. Router šejpuje, v manglech asi 600 řádků -> QT. Nesetkal jste se s tím někdo?, je možné že by měla L2 cache na procesoru takový vliv.

Po dvou dnech jedem opět na P III 450MHz.
Díky za názory
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

...plnej procesor je plnej procesor ... Intel měl P PII PIII P4, AMD má Athlony apod. Ono ty "očesané" procesory Duron, Celeron, Sempron na pořádnou práci asi nejsou .... dlouhodobá zkušenost a nejen můj názor tu v práci... (a nikomu ho nevnucuju - jen jsem ho napsal) :lol:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

No je fakt že odlehčené procesory sou slabší a proto sou taky levnější, rozhodně bych si ale netroufl tvrdit že celeron 1,8 je v čemkoli pomalejší jak p3/450, hledal bych nějaký problém v hw. To že skáčou pingy 20-300 je právě tím že výkon CPU je na 100%.
Mě osobně třeba dělá MK taky takovou zajímavou věc, vždycky když otevřu položku conections ve firewallu (winbox) tak se při troše dobré vůle zobrazí po 2 minutách aspoň část connection ale výkon CPU vyběhne na 100% a drží třeba i 20minut po odlogování. Nevím vůbec čím to může být, verze MK je 2.8.28, provoz max 5Mbit, celeron 2Ghz.
0 x

Libor Katolický

Příspěvekod Libor Katolický » 19 years ago

No na tý PIII 450MHz se mě výpis connction zobrazí komplet během cca 3sec. počet spojení podle print count-only cca 2000. Na tom celeronu 1.8 GHz jsem to bohužel nezkoušel. Jinak HW byl Asus P4P800-MX Celeron 1.8GHz 256MB RAM DDR, síovky 2xklasika levný relaltek plus 1x integrovaná (na 450ce 3xrealtek MB Abit BE6-II iBX440,256MB SDR)
0 x

rv-soft

Příspěvekod rv-soft » 19 years ago

Libor Katolický píše:Do nedávna nám běžel hlavní router na Intel Pentium III 450MHz L2 512kB - vytížení CPU kolem 20% a ping stabilní 20ms. Po změně hardware na Intel Celeron 1.8GHz L2 128kB - vytížení CPU hodně kolísá 20-100% a ping 20-300ms. MTv2.9.10. Router šejpuje, v manglech asi 600 řádků -> QT. Nesetkal jste se s tím někdo?, je možné že by měla L2 cache na procesoru takový vliv.

Po dvou dnech jedem opět na P III 450MHz.
Díky za názory

Ono to zrejme nebude procesorem. Jasne ze cistej CPU je cistej ale veskera sitova komunikace se odehrava na hrane zbernice (nordbridge). Tak ze bych uvazoval ze vada bude zakladni deskou nikoliv CPU.
0 x