❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
dual nstreme jako bridge
dual nstreme jako bridge
Mám dotaz kdyz koupim spoj na mikrotikach dual nstreme aby to behalo 40mb full, jdou nastavit tak aby ten spoj fungoval jen jako bridge, tedy data pres to tekla obema smery, a vlastne se tam nic neroutovalo. Jedna se mi i o to ze vychozi brana pociatcu by byla az za timto spojem. Proste to fungovalo jako hardwarovy apecka. Snad jsem se vyjadril dobre 

0 x
...ono to tak funguje -> jednym smerom len RX, druhym TX a vytvoris BRIDGE ked do ports das RX kartu, TX kartu a ETHERNET port na ktory nastavis IP pre zariadenie => inak to ani nejde a je to tak ako chces/pises 

0 x
jasper píše:...ono to tak funguje -> jednym smerom len RX, druhym TX a vytvoris BRIDGE ked do ports das RX kartu, TX kartu a ETHERNET port na ktory nastavis IP pre zariadenie => inak to ani nejde a je to tak ako chces/pises
No spis misto do bridge RX a TX je da do Nstreme dual a na jednotlivych kartach nastavi dual nstreme slave, potom ten cely nstreme dual da do bridge se sitovkou a je to
0 x
jo dik moc jasper uz to beha do toho bridge jsem nedal RX a TX ale cely estreme a uz to maka jinak jsemcetl tvuj prispevek na i4wifi a musim podotknout ze mam to same jak pasivni chladice tak pri testu propustnosti na both je to cele nejake na ho.... presne jak tym pises nepouzitelne. verze mikrtiku mam 3.6. Uz si to nejak odstranil???
0 x
Tak beru zpet uz to jede dobre rozhodil jsem kanaly vic od sebe ted mam 5500Mhz a 5600mhz a taky jsem si hral s TxPower ale nejlepe to funguje na default, driv jsme to na mikrotikach nastavovaly na pevno ale ted kdyz dam vic jak 23 tak se to sekne. vymacknul jsem z toho 40mb full a na 30mb full duplex odezva na spoji 5 - 10ms. A jak pisou i kluci tady na foru opravdu zalezi na antenach a kvalite signalu. Tak snad to nekomu pomuze. Jo a jedna se tedy o BONE201-NS 70 Mbps
0 x
Ajfel píše:jasper píše:...ono to tak funguje -> jednym smerom len RX, druhym TX a vytvoris BRIDGE ked do ports das RX kartu, TX kartu a ETHERNET port na ktory nastavis IP pre zariadenie => inak to ani nejde a je to tak ako chces/pises
No spis misto do bridge RX a TX je da do Nstreme dual a na jednotlivych kartach nastavi dual nstreme slave, potom ten cely nstreme dual da do bridge se sitovkou a je to
....mno ano mas pravdu - som sa sekol - rychlo pisem a nerozmyslam

0 x
kafka píše:jo dik moc jasper uz to beha do toho bridge jsem nedal RX a TX ale cely estreme a uz to maka jinak jsemcetl tvuj prispevek na i4wifi a musim podotknout ze mam to same jak pasivni chladice tak pri testu propustnosti na both je to cele nejake na ho.... presne jak tym pises nepouzitelne. verze mikrtiku mam 3.6. Uz si to nejak odstranil???
...ale ono uz davno nepredavaju verzie s pasiv.chladicom - ja som tam musel prirobit ventilatory lebo za cca hodinku prevadzky spoja na stole mi to pekne vykurilo garzonku v ktorej som to testoval

0 x