❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SXT SA odpojení všech klientů

Návody a problémy s konfigurací.
mirek.k

SXT SA odpojení všech klientů

Příspěvekod mirek.k » 7 years ago

Zdravím a prosím o radu.
Na jednom z osmi SXT SA se stejnou konfigurací, ROS, FW se mi jednou za cca 7 dnů odpojí všichni klienti.
V logu nic není a pomůže deaktivace wifi rozraní a opětovná aktivace.
ROS 6.36.4, FW poslední, Only-N, MIMO, 802.11 (bez Nstreme a NV2), 20 MHz.
Všichni klienti MIMO.
Logy mám defaultní plus Wireless Debug na disk. Co dalšího zapnout?
Díky všem
Mirek
0 x

K3NY

Příspěvekod K3NY » 7 years ago

predpokladam ze se klienti odpoji a uz nepripoji. Problem s napajenim.... AP prestane vysilat, hledej problem na POE, nebo kabelu
0 x

mirek.k

To není špatný nápad - díky.
Napájeno je to z RB750, v jejímž logu taky nic v čase odpojení není.
Zkusil jsem ještě upgradovat tu 750.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

K3NY píše:predpokladam ze se klienti odpoji a uz nepripoji. Problem s napajenim.... AP prestane vysilat, hledej problem na POE, nebo kabelu

Tim to nebude, je to chyba ve FW ... a uz je tam celkem dlouho.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 7 years ago

mirek.k píše:To není špatný nápad - díky.
Napájeno je to z RB750, v jejímž logu taky nic v čase odpojení není.
Zkusil jsem ještě upgradovat tu 750.

Prohledej si prispevky ode me, je to chyba ve FW. Me to dela nejspis aj problem se sifrovanim. U klienta uvidis, ze se nemuze napojit z duvodu chybneho sifrovani.
Na vysilaci staci dat background scan a uz se pripojujou ...
0 x

mirek.k

FW to samozřejmě může být, ale proč to pak dělá jen tohle jedno AP?
Mám všude stejnou konfiguraci.
0 x

K3NY

Příspěvekod K3NY » 7 years ago

meli jsme podobny problem na jednom spoji ktery ktery delal jen zalohu, cas od casu proste prestal vysilat, vzhledem k tomu ze to byla zaloha tak jsme si pustili scan z druhe strany a zjitili ze AP proste nevysila, pokud se zmeni nastaveni wlan nebo pusti scan apod. wlan se zase probere, posilali jsem report na MK a oni nam rekl ze je to problem s napajenim. Bylo to pres obyc POE UBNT 24V. Ten spoj fungoval dlouho bez problemu a je fakt ze se projevil az s prichodem ROS 6.30+
0 x

medvedkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod medvedkov » 7 years ago

Dneska jsem musel resetnout 2AP. Klienti se neustále odpojovali a připojovali - log lítal jako blázen. Setkal se s tím někdo? Jedno AP jede na nstreme a druhé na 802.11, teťka jsem dal nv2 a uvidíme co to provede. Přes rok jsem o těch AP nevěděl a najednou to kraví..že by rušení?
0 x
zadnej

mpcz

Příspěvekod mpcz » 6 years ago

K3NY píše:predpokladam ze se klienti odpoji a uz nepripoji. Problem s napajenim.... AP prestane vysilat, hledej problem na POE, nebo kabelu

Zdravím, zaznamenal jsem podobný případ, AP SXT SA AC, napájeno z RB750UP. Jednou za čas se odpojí všichni klienti. Restart nepomáhá. Po výměně SXT za jiný kus to udělalo po měsíci to stejné.
Nedalo by se trošku více objasnit, jaký je mechanismus výše uvedené poruchy? Děkuji, mpcz, 26jun2019
0 x

Laibir

Příspěvekod Laibir » 6 years ago

Nam se to děje teď v těch vedrech na 2 vysílačích. Všechno to je RB912UAG-5HPnD v twistportu.., ale neříkám, že to je tím, stejných 15 jede OK. Napájení jedno je z CRS112a druhý z poe- panelu napajený prumyslovým zrojem Delta.
Jedno jsem zatím vyřešil úplnou výměnou a druhý přeladěním, ale uvidím jestli tomu nepomohlo večerní ochlazení.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 6 years ago

Napajanim to neni, tento bug je v mikrotiku uz roky a nic s tym nespravili. Objavuje sa nahodne na novych ci starych zariadeniach atd. Vacsinou pomoze disable/enable wlan. Ak sa to takto neprebudi tak jedine restart. V sieti kde som pracoval to robilo len tam kde bola NV2. Problem sposobuju klienti. Klient prestane komunikovat, potom dalsi a dalsi az zmiznu vsetci. Riesenie bolo pingat klientov na mac, ak neprebehol ping tak automaticky vyhodit vyhodit z AP a klient sa potom sam pripoji. Takto sa uz nestavalo, ze by vsetci zmizli.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 6 years ago

Těžko říci, jestli je to napájením nebo ne a jaký je mechanismus poruchy. Tvrdí to kolega K3NY, třeba má pravdu a objasní to. Mě se to tedy moc nezdá, protože nepomáhá restart ani vyp/zap wlan karta. Na druhou stranu už to je druhé SXT SA AC na stejném kabelu, kde to udělalo za krátkou dobu. Symptomy: odpadnou všichni klienti, odběr měřený dole v 750UP pouze 83mA (SXT SA AC). Vedle v díře bere stejné AP cca 180mA/24V. SSID vysílá OK, připojit se nejde, odpovídá na ping i ARP, připojit se po lan nejde ničím. Ještě bych prozkoumal tu RB750UP-POE, která je stovková a napájí SXT s Gb, kdysi jsem měl podobný problém. mpcz, 24jun2019
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

jo, jenomže tobě off/on wifiny nepomáhá, máš jiný problém.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 6 years ago

mě se tohle stávalo na SA (non AC) které jsem zavřel do kovových krytů (takové ty škatule od CSATu). Na stožáru byly 3ks a dělalo to pouze u dvou. Vyměnil jsem úplně všechno a pak mě napadlo, že ty kovové škatule nejsou (bo držák od sxt) spojené se stožárem. Jakmile jsem propojil stožár žlutozeleným kabelem se shieldem, od té doby klid (a to je už pár roků). Podle mě se prostě na shieldu naindukovalo časem napětí a sxt z toho byl cely špatný :)
0 x
Jan Ptáček

iTomB

Příspěvekod iTomB » 6 years ago

Ja to resim uz 2 roky ... Jen nekde a nekdy ... Vsude je sifrovani. Vetsinou pomuze scan, nekdy je potreba restart ...

Psal jsem tady o tom dost, staci prohledat.
0 x