Jiří Staněk píše:Tak dnes se nemilá zkušenost....
Na firemním routeru jsem se nemohl dostat do RB493G, tuším že tam byla verze 6.42.3, zkusím ještě dohledat ze zabbixu.
Chyba hesla... Byl tam vytvořený jiný user a admin smazaný. Nevím ani jak, ale nějak mě napadlo použit default a byl jsem v něm.
Projížděl jsem konfiguraci jestli nevidím něco změněné nebo podezřelého a nic. Chtěl jsem provést update na poslední verzi, tu to normálně vidělo ale při aktualizaci to hodilo chybu že nemůže zapsat. No nenapadlo mě nic blbějšího než zkusit restart, čím sem ho umrtvil úplně. Přes seriál jsem ho z formátoval a že ho zkusím znovu nainstalovat, nicméně neúspěšně. Při kliknutí na onen RB se schovali veškeré baličky.
Heslo bylo silné, povolený jen winbox a web na změněném portu úplně mimo standard.
I tak mi to nedalo a začal jsem aktualizovat další stroje, x jsem jich normálně přepsal a vše vypadá ok, ale další RB493G kterou mám doma udělala to samé.
Winbox mám poslední 3.18.
1, pokud mám podezření o problému tak ten stroj vezmu netinstallem
2, pokud napadený stroj upgraduju na aktuální verzi problém si pravděpodobně na 99% nesu sebou dál a nemůžu se divit že to nefunguje