Zdravím,
byl jsem postaven před menší problém.
Příjem RB911 za ním rb4011 . Potřeboval bych nějakým způsobem dotáhnou veřejnou ip z antény do toho rb4011, na anténě je veřejka přidělena pomocí dhcp serveru a je vázaná na mac adresu rozhraní. Zkoušel jsem wlan rozhraní protáhnout pomocí vlan (v jiné síti mě to tahle fuguje v pohodě) jenže v téhle síti to nejde použít ip sice dostanu ale provoz po ni neběží... Otázka zní, jak to nastavit? Použít nějaký tunel nebo si hrát s pravidly ve fw?
Předem díky za podněty.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak protahnout veřejnou ip z antény na router
-
- Kontaktovat uživatele:
Dovod
0 x
Placam si jatra, tak mne neberte vazne :)
Ceragona uz mi tak nevadi. Vadi mi ovsem ze kuci v CEZu nedelaj svoji praci tak jak maj !!!
Ceragona uz mi tak nevadi. Vadi mi ovsem ze kuci v CEZu nedelaj svoji praci tak jak maj !!!
Jinak clko do bridge a necaht si pridelit verejku az na 4011
0 x
Tak ještě naklonovat MAC adresu toho WLAN rozhraní co dostane IP na ethernet toho RB4011, no samozřejmě změnit dát něco jiného tomu WLAN ať nemáš duplicitu. Pak to fungovat bude.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
-
- Kontaktovat uživatele:
Důvod ;
Eoip L2TP tunely které RB911 nezvládá ...
Právě bych to chtěl vyřešit bez dvou veřejek (jedna zadara druhá se platí) je možnost se poptat a hodit tam lokální ip co isp používá ...
Mac jsem klonoval ale anténě jsem dal local ip z mojí sítě a na vlanu jsem nic nedal zkusím něco na tu VLAN dát.
Nedá se směřovat celá ip pomocí fw ?
Eoip L2TP tunely které RB911 nezvládá ...
Právě bych to chtěl vyřešit bez dvou veřejek (jedna zadara druhá se platí) je možnost se poptat a hodit tam lokální ip co isp používá ...
Mac jsem klonoval ale anténě jsem dal local ip z mojí sítě a na vlanu jsem nic nedal zkusím něco na tu VLAN dát.
Nedá se směřovat celá ip pomocí fw ?
0 x
Na to spojení EoIP nepotřebuješ, můžeš to klidně z toho SXT poslat nativně nebo po VLAN. Nějaké tvoje L2TP a další tunely už jsou tomu SXT nebo co tam máš putna.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
-
- Kontaktovat uživatele:
Myghael píše:Na to spojení EoIP nepotřebuješ, můžeš to klidně z toho SXT poslat nativně nebo po VLAN. Nějaké tvoje L2TP a další tunely už jsou tomu SXT nebo co tam máš putna.
Jasně , původně jsem měl pouze na střeše rb911 za ním sw , propojuji další 4 oblasti pomocí eoip jelikož rb911 nezvládal víc jak 15Mb/s přes tunel do jiné sítě , tak jsem chtěl dát rb4011 a vše odkázat na něj (routing , nat , fw , vpn)
0 x
Ciste pro ispka hodit clko do bridge a priradit vip na wanu 4011. Na klonovani a podpbne nesmysli bych se vykaslal akorat technik od ispka v tom bude mit bordel. Myslim ze s tim problem mit nebude. Kazdopadne co poslat veskerou komunikaci co ti jde na verejku dolu do 4011 blby pravidla do dstnat.
0 x