❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Orange TP-LINK MR200 iba ako modem
Orange TP-LINK MR200 iba ako modem
Ahojte, chcem sa spýtať na skúsenosti s internetom od Orange 4G. Chlapík od Orange nechcel veľa technických veci povedať. V prvom rade sa chcem spýtať, či je možné z tohto routera vybrať SIM kartu a použiť v mojom inom modeme. Chlapík od Orange mi povedal, že to nejde. Ak by to nešlo, tak či je možné tento router od Orange použiť iba ako modem. A to preto sa pýtam, lebo ja mam router Mikrotik, na ktorom mi už bežia nastavené služby, teda bez problémov sa pripájam prostredníctvom verejnej dynamickej IP adresy na jednotlicé služby, ktoré potrebujem. Ďakujem.
0 x
Nerozumiem celkom na čo konkrétne sa teda pýtaš...
Čo sa týka kvality služby, je to v každej lokalite iné. Iné to bude v meste, iné to bude na vidieku, atď...
Osobne mám 2x LTE, tečie mi to tiež cez MR200vku a v pohode. na prekvapenie je ten teplý link celkom stable.
Nejaký problém so službou samotnou nemám, samozrejme dosahované rýchlosti sú maximálne, a v špičkách sa prejavuje agregácia, ale je to vždy iné. Celkovo som ale v mojej lokalite viac než spokojný.
Prečo by si nemohol dať SIM kartu kam chceš? Môžeš ju dať kdekoľvek, do akéhokoľvek zariadenia.
Samotní operátori na Orange linke ani nevedia povedať takú vec na akých frekvenciách v danej lokalite to ich 4Gé funguje... O polarizácii sa baviť ani nebudem, to som do dnes nezistil. (kedže mám externé antény)
Ak ti nevadí že ten Archer bude NATovať, tak by si s tým nemal mať problém, ako bridge sa to myslím nedá nastaviť. Maximálne si otvoríš porty a hotovo...
/test 18:45
Čo sa týka kvality služby, je to v každej lokalite iné. Iné to bude v meste, iné to bude na vidieku, atď...
Osobne mám 2x LTE, tečie mi to tiež cez MR200vku a v pohode. na prekvapenie je ten teplý link celkom stable.
Nejaký problém so službou samotnou nemám, samozrejme dosahované rýchlosti sú maximálne, a v špičkách sa prejavuje agregácia, ale je to vždy iné. Celkovo som ale v mojej lokalite viac než spokojný.
Prečo by si nemohol dať SIM kartu kam chceš? Môžeš ju dať kdekoľvek, do akéhokoľvek zariadenia.
Samotní operátori na Orange linke ani nevedia povedať takú vec na akých frekvenciách v danej lokalite to ich 4Gé funguje... O polarizácii sa baviť ani nebudem, to som do dnes nezistil. (kedže mám externé antény)
Ak ti nevadí že ten Archer bude NATovať, tak by si s tým nemal mať problém, ako bridge sa to myslím nedá nastaviť. Maximálne si otvoríš porty a hotovo...
/test 18:45
0 x
Ahoj, mne len ide o to, či môžem tu SIM kartu vybrať a použiť vo svojom modeme, ktorý je pripojený do Mikrotiku (router). Orange router TP-Link nepotrebujem. Len ten chlapík z Orange ma presvidčal, že Orange 4G home, je možné použiť iba v ich dodávanom modeme. Keď som ho zahrnul s dalšími technickými otázkami, tak už mi dal na javo, že ho obťažujem.
0 x
Ahoj, tak hlavne k tomu routeru, lebo nepoznám ho. K tej SIM karte, či môžem do iného modemu, to mi povedal, že nie. Ďalej keď sme sa začali baviť o rýchlostiach, tak len toľko, že je to 4G, potom aké nastavenia spominaný router umožnuje, tak nevedel. Ďalej ak som povedal, že potrebujem dynamicku verejnú IP adresu, tak povedal, že za to mesačne treba platiť. Som mu povedal, ale to je za pevnú IP adresu. Nakoniec, že dynamická je už aktivovaná od začiatku. A potom sme to ukončili.
0 x
Fox17 píše:Ahoj, tak hlavne k tomu routeru, lebo nepoznám ho. K tej SIM karte, či môžem do iného modemu, to mi povedal, že nie. Ďalej keď sme sa začali baviť o rýchlostiach, tak len toľko, že je to 4G, potom aké nastavenia spominaný router umožnuje, tak nevedel. Ďalej ak som povedal, že potrebujem dynamicku verejnú IP adresu, tak povedal, že za to mesačne treba platiť. Som mu povedal, ale to je za pevnú IP adresu. Nakoniec, že dynamická je už aktivovaná od začiatku. A potom sme to ukončili.
To mi připadá jako "cvičená opička" co umí jen zapojit router do zásuvky, vytisknout smlouvu a to je vše. Takoví lidé jsou otázkami "obtěžováni", protože nic nevědí a otázky jim jejich nevědomost připomínají.
1 x
Ešte sa vrátim k mojej otázke. Teda ako sme hovorili, nebude problém ak tu SIM kartu použijem vo svojom modeme a Orange router odložím do krabice. Ďakujem.
0 x
Fox17 píše:Ešte sa vrátim k mojej otázke. Teda ako sme hovorili, nebude problém ak tu SIM kartu použijem vo svojom modeme a Orange router odložím do krabice. Ďakujem.
Misho píše:.....
....
0 x
Ďakujem. To len ten pán z Orange na túto otázku mi pohotovo odpovedal, že SIM kartu nie je možné použiť v inom modeme ako v tom, ktorý dodávaju oni. Nešlo mi to do hlavy, ale pre istotu som sa chcel poradiť. Ďakujem.
0 x
Zaujímalo by ma do akého modemu to budeš chcieť dávať? Mesto, dedina? Čo antény resp. Ich zisk?
Ten archer modem vôbec nefunguje dobre na tých dvoch tyčinkách do ucha...
Na infolinke sú radi ak poznajú základné pojmy. Nejaké technické otázky sa tam nedozvies. Záleží samozrejme aj od človeka.
Btw, tú moju odpoveď na SIM ber s rezervou. Nemám to otestované ale nevidím dôvod prečo by to nemalo fungovať.
Ten archer modem vôbec nefunguje dobre na tých dvoch tyčinkách do ucha...
Na infolinke sú radi ak poznajú základné pojmy. Nejaké technické otázky sa tam nedozvies. Záleží samozrejme aj od človeka.
Btw, tú moju odpoveď na SIM ber s rezervou. Nemám to otestované ale nevidím dôvod prečo by to nemalo fungovať.
0 x
Ahoj, teraz frcim tak, že mám usb modem v Mikrotik router. A chcel by som to vymeniť za LTE Mikrotik, čo teraz ponúkajú. A je to na dedine s malou hustotou. Teraz to ide pre moje požiadavky Ok, len objemový limit mi teraz nestačí, a chcem viac. A ten TP LINK od Orange nechcem.
0 x
To s tým modemom sa mi nejak nezdá, dostal dom firemný net s Orange USB modemom a karta funguje v pohode aj v tablete alebo telefone, a čo máme iba dátové karty na internet od Orange tak tie používame v Zebra zariadeniach a ide všetko v poho takže asi na podpore ťa len zavádzali.
0 x