❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

DHCP deasigned asigned

Návody a problémy s konfigurací.
Drobek

Re: DHCP deasigned asigned

Příspěvekod Drobek » 17 years ago

Macek píše:Zdravím, bohužel je to problém všech operačních systémů, někteří zákazníci jedou bez problémů,ale u některých jsem dnes opět viděl na vlastní oči, jak připojení zatuhlo, musel jsem opravit IP adresu na sítové kartě a zas na pět minut dobrý, a takhle pořád dokola. evidentně kolidují síťové karty s mikrotikem. mohu nabídnout demo přístup jak je DHCP nastaveno.

Mám podobný problém, klienti, kteří jsou nastaveni na DHCP hlásí, že jim po několika minutách nejede internet. Zjistil jsem, že v nastavení windows zmizí DNS ( zůstane tam 0.0.0.0 ). Někomu to dělá po 5 minutách někomu po několika hodinách a někomu vůbec. Dělají to jak Visty tak XP. Na linuxu no problem. Jsem z toho už dost bezradný a začínám rušit DHCP a nastavuji staticky. Sice jsem chtěl používat DHCP, ale tato nespolehlivost mě děsí. Pokud by někoho něco k tomuto problému napadlo, byl bych velmi vděčen. Pokud bude potřeba dám demo.
Ondřej Drobílek
0 x

Macek

Příspěvekod Macek » 17 years ago

Vypukla internetová revoluce, Mikrotiky jsme vyházeli a jsme zpět v pravěku, Problém potvrdil i velký mistr JALI. kterému to taky dělá stejně jako nám.
Nebylo by vhodné se spojit přímo s výrobcem? Pokuste se někdo zjistit tento problém, jde o velké peníze.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

jakou verzi MK pouzivate?
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Macek

Je jich více někde 2.9.27 level 6, RB Alix, někde klasicky RB 133 verze 2.9.50-levl 4
Pokud nastavím v síťovce pevnou IP adresu tak zřejmě vše jede bez výpadků.
0 x

pejsek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pejsek » 17 years ago

Macek píše:Vypukla internetová revoluce, Mikrotiky jsme vyházeli a jsme zpět v pravěku, Problém potvrdil i velký mistr JALI. kterému to taky dělá stejně jako nám.
Nebylo by vhodné se spojit přímo s výrobcem? Pokuste se někdo zjistit tento problém, jde o velké peníze.

:shock: No vážení, že by JALI vyházel MikroTiky .....??? Se mně nezdá :shock: :shock: :shock:
Je zajímavé že mně tento problém na těch pár MikroTicích co mám nepozoruji ( 78 kusu PC i RB ) Jede všude DHCP a ZATIM no problém. Mate-li zajem, v učtu mam email pošlete mně demo přístup rád se pokusím na to kouknout :roll:
0 x
Pejsek

jirk

Příspěvekod jirk » 17 years ago

Drobek píše:
Macek píše:Zdravím, bohužel je to problém všech operačních systémů, někteří zákazníci jedou bez problémů,ale u některých jsem dnes opět viděl na vlastní oči, jak připojení zatuhlo, musel jsem opravit IP adresu na sítové kartě a zas na pět minut dobrý, a takhle pořád dokola. evidentně kolidují síťové karty s mikrotikem. mohu nabídnout demo přístup jak je DHCP nastaveno.

Mám podobný problém, klienti, kteří jsou nastaveni na DHCP hlásí, že jim po několika minutách nejede internet. Zjistil jsem, že v nastavení windows zmizí DNS ( zůstane tam 0.0.0.0 ). Někomu to dělá po 5 minutách někomu po několika hodinách a někomu vůbec. Dělají to jak Visty tak XP. Na linuxu no problem. Jsem z toho už dost bezradný a začínám rušit DHCP a nastavuji staticky. Sice jsem chtěl používat DHCP, ale tato nespolehlivost mě děsí. Pokud by někoho něco k tomuto problému napadlo, byl bych velmi vděčen. Pokud bude potřeba dám demo.
Ondřej Drobílek

Také mám tento problém. MT 3.7 V DHCP nastaveny veřejné servery DNS. Je to nepravidelné, v logu se nevypíše žádná chyba.
0 x

Drobek

soooc píše:jakou verzi MK pouzivate?

Tento problem se mi projevil na 2.9.38, 2.9.48-9(nevim ktery z nich) a na 2.9.51 na 3.3 a na 3.7.
0 x

Macek

Přesně jak píše ´´jirk´´ , v logu zřejmě ani hlášky nejsou, ale problém u některých zákazníků je pořád, vypadne internet a musí se, opravit ip adresa, nebo restartovat PC... Zkoušelo se již nastavovat hodně možností ale problém stále přetrvává, pokud ovšem nastavím u zákazníka pevnou IP tak problém není...
Díky moc za případné další nápady jak tento problém odstranit.
0 x

zdenekr

Příspěvekod zdenekr » 17 years ago

todle mi dělá taky , taky asi dam DHCP vyhodím s routeru ale nechce jse mi objiždet lidi to bude zas celej den v haji :cry: :cry:
0 x

dikobraz

Příspěvekod dikobraz » 17 years ago

Mam presne rovnaky problem. Po nejakom case ma zakaznik miesto DNS 0.0.0.0. Skype a ICQ ide. Mam radius, takze DHCP musim mat. Prosim o pomoc. ver. 2.9.51. Zacalo to pred tyzdnom z nicoho nic.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 17 years ago

dikobraz píše:Mam presne rovnaky problem. Po nejakom case ma zakaznik miesto DNS 0.0.0.0. Skype a ICQ ide. Mam radius, takze DHCP musim mat. Prosim o pomoc. ver. 2.9.51. Zacalo to pred tyzdnom z nicoho nic.

Dela to u vsech, nebo jen u nekterych ?
0 x

dikobraz

Len u niektorych ludi. Dnes som tam dal v 3.7 na SATA disku. Doteraz som to mal na CFke. Uvidim ci to pomohlo. Chcem sa spytat tych ktory maju rovnaky problem ci tam maju CFku alebo DISK. Ja som mal na CFke 56 milionov zapisanych sektorov.
0 x

dikobraz

Podla mna to je CFkou. Prosim potvrdte mi to ci sa ten problem prejavuje len na strojoch s CFkou. Dal som disk a zatial sa to neprejavilo.
0 x

Drobek

dikobraz píše:Podla mna to je CFkou. Prosim potvrdte mi to ci sa ten problem prejavuje len na strojoch s CFkou. Dal som disk a zatial sa to neprejavilo.

Ja si myslim, ze snad takove detaily, jako na cem je nainstalovyn mikrotik na tento problem vliv nemaji.
Tento problem je skutecny a stava se ne ruznych verzich. To je fakt.
Nedela to vsem. To je taky fakt.
Napriklad jsem nepozoroval tento problem na PCckach s linuxem a embeded zerizenich (povetsinou take linux). Toto by chtelo overit. Napiste sve zkusenosti.
Pripada mi jako blbost, ze by na toto mel vliv DHCP server. On totiz KOREKTNE prideli IP adresu vcetne vsech options. Problem je ze po urcite dobe si DHCP klient toto nastaveni ROZMYSLI. I kdyby napr. druhe prideleni DHCP SERVER zoslil, proc se proboha klient zepta za pet minut znovu, kdyz me lease-time tyden? Cele mi to pripada jako nekompatibilita DHCP serveru a klienta. Mohlo se to napr. stat nejakou aktualizaci windows ( hadam z logru ). Proc to proboha dela na nekolik let starych verzich? Nerikam ze DHCP server je v tom nevinne, ale nevim co by musel udelat za volovinu, aby si klient po peti minutach nebo po peti hodinach zmenil nastaveni DNS. Zkuste kdyztak popsat v jakych situacich vam tento problem nastava a treba prijdeme na nejake reseni.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

K tomu lease time to ti pripada v poradku mit lease time tyden ? Ja mam 5min a zadnej problem jsem nezaznamenal, fakt je ze vetsinu mam nastavenou natvrdo jen asi na 3 mistech je DHCP server.
0 x