❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Google - jste to vy a ne robot?

Návody a problémy s konfigurací.
sutrus

Re: Google - jste to vy a ne robot?

Příspěvekod sutrus » 7 years ago

Jak máš src-nat a ip adresy nastaveny? Zkoušel, nefunguje nám nic neřekne.
0 x

menicks

Příspěvekod menicks » 7 years ago

Kravina google počítá i s tísícovkou lidí za NATem. Někdo ti tam dělá nepořádek proto ten formulář....
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 7 years ago

souhlas, 120 useru nic neni ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

danx

Příspěvekod danx » 6 years ago

Bishboun píše:Zdravím,
zkoušel jsem to nastaveni a nefunguje...pořad je vidět jeden vnitřní rozsah co jsem nastavil pod hlasní ip. Má někdo vyzkoušený tohle nastavení aby google viděl jinou veřejku??

mě to funguje :)
0 x

dxtx

Příspěvekod dxtx » 6 years ago

Co máš natavené jako hlavní a sekundární DNS ?
Nemáš náhodou natavené googlovské? 8.8.8.8 a 8.8.4.4 ?
zde většinou bývá problém...
Přenastav DNS záznamy z google na poskytovatele a problém byl se již neměl opakovat
0 x

Pelirob

Příspěvekod Pelirob » 6 years ago

Ale to nemusí být 120 zařízení za jednou veřejkou. Cca 2-3 týdny zpátky se to začalo objevovat náhodně několikrát denně i u zákazníka s veřejkou, který má v DOMÁCÍ síti 16 zařízení. Antivir na počítačích i nb. je aktualizovaný. Do telefonů sice nevidím, ale žádný abnormální odchozí provoz na jeho mikrotiku jsem nenašel. Možná nevím co hledat, možní jsem málo paranoidní. Požadavky na DNS z WANu jsou blokovány.
Poradí někdo zkušenější, co mám hledat za provoz, případně na co se mám zaměřit, abych zjistil proč ho Google otravuje?
0 x

dxtx

Příspěvekod dxtx » 6 years ago

Pelirob píše:Ale to nemusí být 120 zařízení za jednou veřejkou. Cca 2-3 týdny zpátky se to začalo objevovat náhodně několikrát denně i u zákazníka s veřejkou, který má v DOMÁCÍ síti 16 zařízení. Antivir na počítačích i nb. je aktualizovaný. Do telefonů sice nevidím, ale žádný abnormální odchozí provoz na jeho mikrotiku jsem nenašel. Možná nevím co hledat, možní jsem málo paranoidní. Požadavky na DNS z WANu jsou blokovány.
Poradí někdo zkušenější, co mám hledat za provoz, případně na co se mám zaměřit, abych zjistil proč ho Google otravuje?

Zkontroluj si nastavení DNS na routeru jaké máš primární a sekundární DNS ?
případně zda v počítačích nejsou nataveny DNSka na google...
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 6 years ago

Zajímavé, že to píše jenom v prohlížeči Google Chrome a některých telefonech. Ve Firefoxu třeba ani jednou.
0 x

puchnar

Příspěvekod puchnar » 6 years ago

Jak říkají kolegové, pro každý rozsah přidáš vlastní src-nat tzn. např.
192.168.0.0/24 action src-nat to address VEREJKA1
192.168.1.0/24 VEREJKA 2
atd....
Funguje to spolehlivě. Pokud budu v rozsahu 1.X vystupuju pod VEREJKA2, pokud pod 0.X tak VEREJKA1 (schválně jsem to teď zkoušel)
Další rešení by mohlo být dynamické veřejky, kdde pro každou elaci byť od jednoho klienta může být použito různých IP, laicky řečeno s IP youtube serveru může klient č.1 komunikovat pod VEREJKA1 zatímco s IP Gmail serveru může komunikovat přes VEREJKA2. Což je opět o správném nastavení src-nat
0 x

3com

Do MK s veřejnou IP se dostal ten Vir MK co ho přehesloval a generoval z něj provoz up i down 1-2Mbity a od té doby Google píše zařízením za touto IP tuto hlášku při vyhledávání. MK byl vyresetován, aktualizován a zabezpečen. Po jaké době tato hláška zmízí? Všude jenom píšou, že Google hlášku přestane zobrazovat až z dané IP nebude registrovat žádny ''neobvyklý'' provoz, ale o žádném čase za jak dlouho nikde ani zmínka....
0 x

3com

Netuší někdo jak to popohnat (kam napsat) aby to Google přestal psát u určitého IP rozsahu veřejných, kde tehdy tento průser byl? Jakékoliv vyhledávání v Google se napíše tak to hodí tuto hlášku:
Google1.jpg
Google
Google1.jpg (99.91 KiB) Zobrazeno 3780 x
všude bylo jen psáno, že až Google tuto aktivitu nebude registrovat tak to sám odblokuje, ale není napsáno po jaké době.. A tak je to u dvou C rozsahů. Už je to půl roku co se všechny infikované MK ''odvirovaly'' a byly zabezpečeny a upgrade na novou verzi MK co už tímto netrpí + FW pravidla a i na grafu konektu to jde vidět, že se to vrátilo upload na původní hodnoty oproti infikované době, kdy to bylo 10x tolik.. A je to tam stale.. Naštěstí máme veřejek x tisic tak, kdo si stěžuje mu IP změníme na jinou z jiného rozsahu, ale pak to dělá problém ve smlouvách a informačním systému a je potřeba to vrátit zpět pro pořádek....
0 x

ef

Příspěvekod ef » 6 years ago

Další z důvodu proč mít na síti IPv6. Tyto problémy naštěstí vůbec neřešíme.
1 x

menicks

Příspěvekod menicks » 6 years ago

3com píše:Do MK s veřejnou IP se dostal ten Vir MK co ho přehesloval a generoval z něj provoz up i down 1-2Mbity a od té doby Google píše zařízením za touto IP tuto hlášku při vyhledávání. MK byl vyresetován, aktualizován a zabezpečen. Po jaké době tato hláška zmízí? Všude jenom píšou, že Google hlášku přestane zobrazovat až z dané IP nebude registrovat žádny ''neobvyklý'' provoz, ale o žádném čase za jak dlouho nikde ani zmínka....

Téměř okamžitě... Do několika minut...
0 x

3com

menicks píše:
3com píše:Do MK s veřejnou IP se dostal ten Vir MK co ho přehesloval a generoval z něj provoz up i down 1-2Mbity a od té doby Google píše zařízením za touto IP tuto hlášku při vyhledávání. MK byl vyresetován, aktualizován a zabezpečen. Po jaké době tato hláška zmízí? Všude jenom píšou, že Google hlášku přestane zobrazovat až z dané IP nebude registrovat žádny ''neobvyklý'' provoz, ale o žádném čase za jak dlouho nikde ani zmínka....

Téměř okamžitě... Do několika minut...

To není pravda tak to fakt nefunguje... Mám cca 350 veřejných IP co byly z tohoto důvodu u klientů před cca půl rokem změněny na jiné z jiného veřejného IP rozsahu aby jim tam tyto Google hlašky neskákaly po tom odvirovaní.. A ikdyž těchto 350 veřejných IP bylo půl roku úplně offline do dnešního dne a furt to tak je tak jakoukoliv si nastavím na svůj router doma nebo u jakéhokoliv nového klienta tak stále to tam skáče... Google je stále vede jako nežádoucí i po takové době.. Nevím kam žádat pro nápravu...
0 x